MERSİN - Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Mersin Orman İşletme Müdürlüğü Davultepe Orman İşletme Şefliği sorumluluk sahası içerisinde yer alan Tolköy, Kuzucu Köyü, Takanlı Köyü ve Pelit Koyağı Köylerinde, 16.04.2013 tarihinde şiddetli dolu yağışından yaklaşık 1200 ha ormanlık alan etkilendi. Şiddetli dolu yağışı nedeniyle ormanlık alanlarla birlikte çok sayıda ekili alan, hayvan barınakları ve üretim çiftliklerine de zarar vermişti.

 

Yapılan kontrol ve incelemeler neticesinde doludan dolayı 432 ha genç meşçerenin tamamen kuruduğu, kuruyan meşçerelerde plan değişikliği yapılarak mutlaka gençleştirilmeye verilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

 

Nisan ayı içerisinde meydana gelen olay sonrasında Bölge Müdürü Abit Baca, Mersin Orman İşletme Müdürü Mehmet Esen ve beraberindeki teknik elemanlarla birlikte zararın geldiği mevkilerde incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerde Çzab3 meşçerelerinin bulunduğu sahada mevcut ağaçların yüzde 80 oranında tepe sürgünlerinde hasarların oluştuğu ve kurumaların olduğu, Çza0 ve Çza meşcerelerinde ise gençliklerde tepe sürgünlerini kırma ve yaralama, gövdeleri ise yaralama sureti ile meydana gelen hasar neticesinde meşceredeki fertlerin yüzde 75 oranında kurumaların olduğu görüldü.

 

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, "Zarar gören ve gençleştirme çalışması yapılacak olan bölgede, eğim ve teknik şartları uygun olan yerlerde endüstriyel plantasyon yapmak suretiyle ağaçlandırma çalışması yapacağız" dedi. (Osman Öksüz - İLKHA)