Akaryakıt fiyatlarında düşüş yaşandığını belirten Şahin, şunları kaydetti:
"Türkiye'de petrol aranıyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ve Gabar Dağları'nda ciddi bir çalışma var. Orada bir petrol rezervi bulunabilir. Çünkü 'Bizim komşu ülkelerimizde petrol var ama bizde yok', hep bu söylenir zaten. 'Acaba bu sınır bıçak gibi petrolü kesiyor mu?' diye birtakım ifadeler kullanılır. Bu arayışlar devam ettiği sürece tıpkı doğalgazda olduğu gibi en azından Türkiye'nin ihtiyacı olan akaryakıtın önemli bir bölümünü çıkaracak duruma gelsek Türkiye çok rahatlar. Bir defa cari açığımız gider."
Şahin, mart ayında Karadeniz doğalgazının devreye girmesiyle Türkiye'nin rahatlayacağını ifade ederek, "İlk anda orada doğalgazın tamamı verilmiyor sanırım, dörtte biri veriliyor. Gelecek yıllarda tamamı verildiğinde bizim evlerde kullandığımız doğalgazın tamamını 25 yıl süreyle karşılayacak kadar potansiyelimiz var. Akaryakıt ve doğalgazı dışarıdan aldığımız için oraya çok döviz ödemek zorunda kalıyoruz. Cari açığımızın bir tanesi de bu. Bunlar tabii fiyata da yansıyor. Gelecekle ilgili umutsuz olmamak lazım" diye konuştu.
Suriye ile ilgili de konuşan Şahin, "Şimdi Suriye ile ilgili de görüşmeler devam ediyor. Diğer ülkelerden farklı olarak biz Suriye'nin toprak bütünlüğünden ve bağımsızlığından yanayız. Biz sadece terörle mücadele için oraya gittik. Suriye'de güçlü bir yönetim olur da 'Bu toprakların içerisinde komşu ülkelere hiçbir tecavüz olmayacak, hiçbir terör eylemine izin vermeyeceğiz' denilirse biz hemen çekiliriz oradan. Başkasının toprağında falan gözümüz yok. Özellikle komşumuz Suriye'nin toprağında da gözümüz yok.
Çünkü terör örgütleri sınırımızda. Hatta dedik ki 30 kilometre içeri gitsinler, Amerika ve Rusya 'tamam' dedi ama yerine getirmediler. O yüzden kara harekatı gündemde. Görüşmeler devam ediyor. İnşallah dediklerini yerine getirirler. Biz de kara harekatı yapmak durumunda kalmayız. Dolayısıyla Türkiye'nin uğraştığı çok konu var. Türkiye potansiyeli yüksek bir ülkedir." dedi.