Çavuşoğlu, Cezayir'in, tarım alanında çok önemli fırsatlar sunduğunu, gıda güvenliğinin önem kazandığı bir dönemde iki ülkenin yapacağı işbirliğinin tüm bölge için yararlı olacağını kaydederek, "Sanayi ve yatırımı konuştuk, Cezayir’deki Türk firmalarının sayısı 1400’ü geçti, toplam yatırım miktarı da 5 milyar doları aştı. Sadece ticaretimizi değil buradaki yatırımlarımızı da 10 milyar dolar seviyesine çıkarmak için beraber çalışıyoruz" diye konuştu.
Dünyada enerji krizlerinin yaşandığını hatırlatan Çavuşoğlu, iki ülke arasındaki enerji işbirliğinin doğal gaz ticareti, madencilik ve ortak arama faaliyeti gibi farklı boyutları olduğuna işaret etti.

Cezayir'le konsolosluk konularında işbirliğini geliştirdiklerini belirten Çavuşoğlu, "Oran'da daha önce açacağımızı ilan ettiğimiz Başkonsolosluğumuz için Başkonsolosumuzu en kısa sürede görevlendireceğiz. Oran'da yatırımlarımız ciddi bir şekilde artıyor hem bizim firmalarımıza, vatandaşlarımıza hem de Oran'daki Cezayirli kardeşlerimize de hizmet edecektir" diye konuştu.
Çavuşoğlu, Cezayir’e Türkiye'nin FETÖ ile mücadelede verdikleri güçlü destek için teşekkürlerini iletti.
Türkiye ile Cezayir'in Filistin konusunda iki ülkenin duruşu ve tutumunun aynı olduğunu ve değişmeyeceğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Filistinli taraflar arasında uzlaşmaya yönelik Cezayir'in değerli çalışmalarını Türkiye olarak güçlü şekilde destekliyoruz. Bu çabalar için kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Libya’nın kalıcı barış ve istikrarı konusunda Cezayir’le hemfikiriz. Kardeşim Ramtane’yı Antalya Diplomasi Forumu Toplantısı'na da davet etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.