Esnaf ziyaretinde HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan'a Sincan İlçe Başkanı Yılmaz Akgül ve parti yönetiminden bir heyet eşlik etti. Samimi bir ortamda geçen ziyaretlerde Karaarslan, esnafla hasbihal ederek partisinin misyon ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Karaarslan, Sincan ilçe esnafı ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, esnaf ve toplumun sorunları ile bir an önce ilgilenilmesi gerektiğinin altını çizdi. Esnafın sorunlarını yakından takip ettiklerini dile getiren Karaarslan, fahiş fiyatların alıcının ve satıcının da belini büktüğüne dikkat çekti.

“Alıcı ihtiyacını alamıyor satıcı malını satamıyor”

Esnaf ziyaretleri kapsamında Sincan ilçe esnafını ziyaret ettiklerini belirten Karaarslan, “Uğramadığımız hiçbir esnaf bırakmamak adına ziyaretlerimiz devam ediyor. Esnafımızı tek tek sorduk. Özellikle kış mevsimi ile beraber doğalgaz ve elektrik faturaları milletin belini büküyor. Giyim sektöründe çalışan arkadaşlarımızın bot, mont ve ayakkabı satan esnafımız süreçten hiç memnun değil. Özellikle fiyatların en az üçe katlanması alıcının bunu alamayacak olması onları da kara kara düşündürmektedir. Berber esnafı dahi artık müşterilerin belli aralıklarla geldiğini dile getirmektedir. Kasaba, manava ve tüm sektörlere uğradığımızda yine aynı sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz. Fahiş fiyatlar esnafının da alıcının da belini bükmüş durumda. Alıcı alamıyor, satıcı satamıyor. Ekonomik durumu çok iyi olanlar dahi bunları almakta sıkıntı yaşarken, alt gelir grubunun bunları alması,ihtiyacını gidermesi gerçekten milleti kara kara düşündürüyor. Bu anlamda sektörlerin desteklenmesi gerektiğini sürekli dile getiriyoruz. Bu konuda vergi indirimlerinin esnafa yansıtılması gerekmektedir.” dedi.

“Siyasetçinin görevi; esnafın, vatandaşın sorun ve sıkıntılarını tek tek görüp çözmesidir”

Esnafın; siyasetçilerin yanlarında olmadıklarından, seçimden seçime ancak görebildiklerinden yakındığını aktaran Karaarslan, şunları söyledi:

“Vatandaşlar daha önce oy verdiği siyasi partilerden şikayet içerisindeler. Ne bir milletvekilinin ne bir belediye başkanının ne bir muhtarın ne de bir encümenin dahi hiçbir şekilde kendileriyle ilgilenmediğini, kendilerinin unuttuğunu birçok esnafımız dile getiriyor. Bu anlamda siyasetçinin görevi halkının yanında olmasıdır. Siyasetçinin görevi; esnafın, vatandaşın sorun ve sıkıntılarını tek tek görüp çözmesidir. Bunun da burada sizin aracılığınız ile dile getirmek isterim.”

“Meclis'e girdikten sonra halkla ilişkimizi koparmayacağız”

Esnafla hasbihal ederek partisinin misyon ve çalışmaları hakkında bilgi verdiklerini belirten Karaarslan, “Esnafımızı ziyaret ettiğimizde onlardan oy desteği istiyoruz. Halk, geçmiş seçimlerde oy verdiği siyasilerden hiç memnun değil. Onun için bir siyasetçinin ana görevi halkını unutmaması, sürekli onların derdiyle ilgilenmesidir. Meclis'e girdikten sonra halkla ilişkimizi koparmayacağız. Onların sorun ve sıkıntılarını inşallah yine dile getirmeye devam edeceğiz.” diye konuştu. (İLKHA)