İstanbul'da "Geleceği Şekillendirmek: Belirsizlikler, Gerçekler ve Fırsatlar" temasıyla düzenlenen TRT World Forum 2022 kapsamında "Küresel Teknolojik Üstünlük Yarışı: Yapay Zeka ve Siber Güvenlik Çağında Değişen Paradigmalar" başlıklı panel gerçekleştirildi.

Dijital Medya Uzmanı ve Stratejisti Glen Gilmore panelde bir konuşma yaptı. Yapay zekanın olumlu yönde kullanımını sıklıkla gördüklerini belirterek, artık yapay zekanın tıbbi bir durumu en iyi doktorlardan daha iyi teşhis edebildiğini vurguladı.

Yapay zekanın muazzam miktarda veri toplayarak ve bu verileri çok hızlı bir şekilde sindirerek insanlara çözümler sunduğunu kaydeden Gilmore, yapay zekanın bir sorun oluşmadan önce onu fark edebileceğini ve giderebileceğini belirtti.

Gilmore, öte yandan yapay zeka konusunda uzman insanlarla konuşulduğunda, onların da yapay zekanın nasıl çalıştığını tam olarak anlamadıklarını söylediğini belirterek, bunun endişelenilmesi gereken bir durum olduğuna işaret etti.

Yapay zekanın daha şeffaf olması gerekliliğine de vurgu yapan Gilmore, "sorumlu" ve "şeffaf" yapay zeka gibi ifadelerin eklenmesi gerektiğini belirtti.

Gilmore, "Bence herkes 'yapay zeka silahlanma yarışı' tabirinin acı bir şekilde farkında ve bu hepimiz için endişe verici olmalı. Çünkü bir teknolojiden bahsediyoruz. Bu iyi bir teknoloji olmalı. Ancak bu, yapay zeka silahlanma yarışı haline geldi." ifadesini kullandı.