Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Virander Paul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 30 Kasım'da güven mektubu sunarak görevine başladı. Göreve başlayan Büyükelçi Paul, bazı değerlendirmelerde bulundu.

Son dönemde Türkiye-Hindistan ikili ilişkilerindeki gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Paul, "İkili ilişkilerimizin geleceği konusunda çok pozitifim ve çok iyimserim. Müthiş bir potansiyel olduğuna inanıyorum. Ortak çabalar ve daha iyi anlayış yoluyla, bu ortaklığı daha da güçlendirmek için çok ama çok daha iyisini yapabiliriz. Bu yeni bir ilişki değil, asırlıktır. Bu, iki ülke arasında bir medeniyet bağıdır." dedi.

Büyükelçi Paul, şunları söyledi:

"Çağdaş zamanlarda, iki ülkenin uluslararası sıralamadaki konumuna bakarsanız, birlikte yapabilecekleri çok şey olduğunu düşünüyorum. Hindistan, Hint Pasifik'te çok benzersiz bir konuma sahiptir. Dediğim gibi büyük bir ülke, büyük ekonomiler, hızla büyüyen bir ekonomi. Hindistan'ın sahip olduğu çeşitlendirilmiş stratejik erişim, bence Türkiye ile daha yakın ve daha güçlü bağlara sahip olma olasılıklarını artırıyor."

Türkiye'nin coğrafi konumu, Avrasya kimliği ve Yeniden Asya girişiminin "hayatın gerçekleri" olduğunu kaydeden Paul, "Bu gerçekler, iki ülkenin birlikte daha yakın çalışması için yeni olanaklar sunuyor. Daha derin bir karşılıklı anlayış, karşılıklı saygı ve bu ilişkiyi geliştirmek için ortak çabaya sahipsek, gelecekte hayatın her alanında çok daha güçlü bir ilişkimiz olacağından şüphem yok." diye konuştu. (AA)