Mardin'in Kızıltepe ilçesinde ikamet eden Bengü, ailesindeki genetik hastalık ve ayağından engelli olduğundan karşılaştığı sorun ve sıkıntılarını İLKHA mikrofonu aracılığıyla dile getirdi.

Aile içerisinde de engelli kişilerin olduğunu belirten Bengü, annesi ile beraber yaşadıklarını, 4 çocuğunun olduğunun onun için maddi konuda zorluk çektiğini ifade etti.

Bengü, engelli olduğu halde hastaneden randevu alamadığına dikkat çekerek yetkililerden bir an önce bu sorunun sağlıklı bir çözüme kavuşmasını dile getirdi.

"Ayağımın sakat olmasıyla beraber kalp ve hipertansiyon hastalığım da mevcut"

Uzun yıllardır engelli olduğunu belirten Bengü, "Yaklaşık 10 yıldır engelliyim, engelli maaşıyla geçiniyorum. Doğuştan beri genetik bir hastalık var ailemizde. Bizim ailede 4 kişi engelli var. Annem ile beraber aynı evde yaşıyoruz. Engelli maaşımız yetmiyor. İŞKUR'a yazılıyorum ama bir türlü bize nasip olmadı. Ayağımdan engelliyim daha önce de engelim vardı ondan sonra kaza da yaptım. Yaşımız ilerledikçe hastalık hızla ilerliyor. Ayağımın sakat olmasıyla beraber kalp ve hipertansiyon hastalığımda mevcut." dedi.

Ailesi hakkında da bilgi veren Bengü, geçim sıkıntılarıyla karşılaştığını ifade ederek, "Benim 4 tane çocuğum var, 2'si okula gidiyor. Geçim noktasında biraz zorlanıyoruz. Çünkü tek geçim kaynağım engelli maaşımdır. Yapacağım başka bir şey yoktur. İş arama noktasında ise her gün başvuruyorum ama herhangi bir netice alamıyorum. Bir işe başvurduğumda da engelim yüzünden beni işe kabul etmiyorlar. Maddi sıkıntıdan dolayı zorluk çekiyoruz. Benim tek isteğim engelli maaşım kesilip bana uygun bir işimin olmasıdır. Zaten her ay İŞKUR'a gidip iş ile alakalı herhangi bir gelişme, bir durumun olup olmadığını kontrol ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bengü, "TOKİ konut projesinde kura çekilişinde benim annemin adı çıktı. Asıl sıkıntım TOKİ taksitlerini nasıl ödeyeceğimi şimdiden düşünüyorum. Zaten sadece engelli maaşıyla geçiniyorum. Ev sahibi olacağıma seviniyorum ama bu peşinatı nasıl ödeyeceğimi bir türlü bilemiyorum. Bunun yanında daha birçok sıkıntılar çekiyorum. Engelli bir kişi arabası olmayınca zaten sıkıntıdır. Toplu taşımaya binmekte de zorluk çekiyoruz. Bizim aileden kardeşlerimin de engelleri var. Babamız rahmet etmiş en büyükleri de benim. Ben de engelli olunca ister istemez zorluklar, zahmetler yaşanıyor. İnşallah en kısa zamanda bir iş sahibi olup bu engelleri aşarız. Gerçekten çalışmadan olmuyor, engelli durumla böyle geçinmek çok zor." şeklinde konuştu.

Hastane randevuları hakkında da sıkıntılarını aktaran Bengü, "Ayrıca hastaneden randevu alma ile ilgili bir sıkıntımız var. Engelli olduğumuzu halde bazen hastaneden randevu alamıyoruz. 15 gün sonra randevu alabiliyoruz. Randevu hakkında aradığımızda 'git randevu al gel' diyorlar. Hastaneye gelip gitmekte zorlanıyoruz. Bizzat Cumhurbaşkanının bu konu hakkında yardımcı olmasını bekliyoruz. Engelliler için de randevu sisteminin kaldırılmasını rica ediyorum. Zaten engellilerin durumu bellidir, hasta olmasa zaten hastaneye gitmez. Yetkililerden bir an önce çözüm istiyorum." ifadelerini kaydetti. (İLKHA)