ELAZIĞ - Fırat Üniversitesinde geçen ay 90 öğrencinin yediği yemekten zehirlenmesi ile ilgili olarak yasal işlem başlatıldı.

Geçen ay yaklaşık 90 öğrencinin üniversitede yedikleri yemekten zehirlenmesi üzerine yemeklerden numune alınarak analize gönderilmiş, makarna zehirlenme nedeni olarak görülmüştü. Zehirlenme olayı ile ilgi açıklamada bulunan İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kaygusuz yasal işlemin başladığını söyledi.

Kaygusuz, "İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü elemanları tarafından Elazığ yerel basınında çıkan gıda zehirlenmesi haberlerine istinaden aynı gün Fırat Üniversitesi Üniversite Evi yemekhanesinden zehirlenmeye neden olduğu iddia edilen ve akşam yemeği menüsünde bulunan sebzeli köfte, makarna ve yoğurttan numune alınmıştır. Alınan numunelerin Elazığ Gıda Kontrol Laboratuar Müdürlüğünde yaptırılan analizleri neticesinde, sebzeli köfte, makarna ve yoğurt numunesinin TGK 'Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliğine' göre uygun olduğu fakat makarna numunesine ait analiz sonucunun E.Coli kriteri açısından TGK 'Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliğine' aykırı olduğu tespit edilmiş buna istinaden işletme hakkında 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında yasal işlem başlatılmıştır." dedi. (Yasin Kavaklı - İLKHA)