Uluslararası Af Örgütü'nün Kanada şubesinden yapılan 'Çin destekli' saldırıya uğradıklarına dair açıklama geldi. Açıklamada, siber saldırı nedeniyle kurumun faaliyetlerinin yaklaşık 3 haftadır aksadığını söylendi. 

Duruma ilişkin Amerikan siber güvenlik şirketi Secureworks, sisteme siber saldırının para elde etme girişimi ile yapılmadığını ve aramaların içeriği, gelişmişlik seviyesi ve Çin destekli aktörlerin kullandığı ayırt edici özel araçlar incelendiğinde saldırının arkasında "Çin devleti tarafından desteklenen veya görevlendirilen bir tehdit grubu" olabileceğini belirtti.

Açıklamada, Genel Sekreter Ketty Nivyabandi, "Dünya çapında insan haklarını savunan bir örgüt olarak, çalışmalarımızın sekteye uğraması ve denetlenmesi için devlet destekli girişimlerin hedefi olabileceğimizin farkındayız." ifadelerini kullanarak bu girişimlerin kendilerini yıldırmayacağını, aktivistlerin, çalışanların, bağışçıların ve hissedarların mahremiyetinin ve güvenliğinin en büyük öncelikleri olacağının üzerinde durdu.