Uzmanlar baharatların bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve yemeklerde aşırı tuz yerine baharatların kullanılması gerektiğini söylüyorlar. Öte taraftan kullanılacak baharatların taze çekilip kullanılmasını tavsiye ediyorlar. İşte baharatlar ve faydaları...

Kırmızı Biber: metabolizmayı hızlandırır. Kanser hücreleri ile savaşır. Kan dolaşımını hızlandırarak grip ve soğuk algınlığında kullanılır.

Karabiber: Ateş düşürücü, antioksidan ve idrar söktürücüdür.

Kişniş: Mikrop öldürür.

Zencefil: Bağışıklığı düzenler. Kış boyunca tazesi salatalara eklenebilir , tozu limon ve bal ile karıştırılarak  çay niyetine tüketilebilir.

Zerdeçal: Karaciğeri toksinlerden arındırır, zihni güçlendirir. Kansere karşı vücudu korur.

Biberiye: Kalp sağlığını korur.

Kekik:  Gribal enfeksiyonlara iyi gelir. Antiseptik ve tonik özellikleri sayesinde bağışıklık sistemimizi destekler.

Tarçın: Kan şekerinin düzenlenmesini sağlar. 

Kimyon: Gaz ve hazımsızlığa  iyi gelir. Spazm ve gaz gidericidir. 

Köri: İltihaplı hastalıklarda ağrıyı hafifletir.

Karanfil: Ağız kokusunu gidermede; diş ve diş eti ağrılarında etkilidir.