Uzmanlar baharatların bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve yemeklerde aşırı tuz yerine baharatların kullanılması gerektiğini söylüyorlar. Öte taraftan kullanılacak baharatların taze çekilip kullanılmasını tavsiye ediyorlar. İşte baharatlar ve faydaları...
Kırmızı Biber: metabolizmayı hızlandırır. Kanser hücreleri ile savaşır. Kan dolaşımını hızlandırarak grip ve soğuk algınlığında kullanılır.
Karabiber: Ateş düşürücü, antioksidan ve idrar söktürücüdür.
Kişniş: Mikrop öldürür.
Zencefil: Bağışıklığı düzenler. Kış boyunca tazesi salatalara eklenebilir , tozu limon ve bal ile karıştırılarak çay niyetine tüketilebilir.
Zerdeçal: Karaciğeri toksinlerden arındırır, zihni güçlendirir. Kansere karşı vücudu korur.
Biberiye: Kalp sağlığını korur.
Kekik: Gribal enfeksiyonlara iyi gelir. Antiseptik ve tonik özellikleri sayesinde bağışıklık sistemimizi destekler.
Tarçın: Kan şekerinin düzenlenmesini sağlar.
Kimyon: Gaz ve hazımsızlığa iyi gelir. Spazm ve gaz gidericidir.
Köri: İltihaplı hastalıklarda ağrıyı hafifletir.
Karanfil: Ağız kokusunu gidermede; diş ve diş eti ağrılarında etkilidir.