1804: Napolyon Bonapart, Paris’teki Notre Dame (Nötrö Dam) Katedrali’nde, Papa’nın da katıldığı törende taç giydi ve Fransa İmparatoru oldu. (Napolyon Bonapart Fransa İmparatoru oldu.)

1918: Ermenistan, Osmanlı Devleti’nden bağımsızlığını ilan etti. Osmanlı Devleti kayıtlarında millet-i sadıka olarak tanımlanan Ermenilerin sadakati, Fransız İhtilali ile ortaya çıkan milliyetçilik akımının yayılmasına kadardır. Bu tarihten sonra Ermeniler, emperyalistlerin oyununa gelip bağımsızlık adı altıda Batılıların ileri karakolu görevi görmüşlerdir. Ermeniler, ellerine geçirdikleri ilk fırsatta Müslümanları arkadan vurmuş; Batılıların desteği ile binlerce Müslüman köyünü çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek demeden yakmışlardır. Ermeniler, batıdan aldığı destekle birçok örgüt kurmuşlardır. Bu örgütlerin en kanlıları ise Hınçak ve Taşnak’tır. Osmanlı Devleti ile Ermeniler arasındaki olayların ve katliamların yaygınlaşmasından dolayı Osmanlı Devleti Ermenileri 1915’te tehcir etmiştir. (Ermenistan bağımsızlığını ilan etti)

1963: 1961’de güvenoyu alarak göreve başlayan Cumhuriyet Halk Partisi ve Adalet Partisi’nden oluşan Türkiye’nin ilk koalisyon hükümetinin başkanı İsmet İnönü, 24 yıl sonra ilk kez üstlendiği başbakanlık görevinden istifa etti. (İsmet İnönü başbakanlık görevinden istifa etti)

1996: İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Orgeneral Eşref Bitlis’in suikasta uğradığına ilişkin bilgileri MGK’ya gönderdiğini açıkladı. Eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis, bölgede konuşlanmış durumda bulunan Çekiç Güç Kuvvetleri’nin Türkiye’den ayrılması gerektiğini açıklıyordu. Bu nedenle Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği tarafından birkaç defa hükümete şikâyet edildiği iddia edildi. 7 Şubat 1993’te “İncirlik Üssü’nden kalkan ABD uçakları, PKK’ye yardım dağıtıyor” diyen Eşref Bitlis, 17 Şubat 1993’te uçağının, düşmesi sonucu öldü. Daha sonra Rıdvan Özden ve Bahtiyar Aydın gibi Bitlis’in ekibi içinde yer alan bazı yüksek rütbeli askerler de görevi başında öldü. (Eşref Bitlis’in suikasta uğradığı iddiası)

2002: Yüksek Seçim Kurulu, 3 Kasım 2002’de Siirt’te yapılan milletvekili seçimini iptal etti. Seçim işlemlerindeki eksikliğin seçim sonuçlarına etkili olduğu sonucuna varan YSK, Siirt’teki seçimin yenilenmesine oybirliğiyle karar verdi. Siirt’te yenilenen seçime siyasi yasağı henüz kalkmış olan AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılmış ve Siirt Milletvekili olarak meclise girmişti. (Siirt’te yapılan milletvekili seçimi iptal edildi)

2011: İslam ülkelerinde Tunus’la başlayan değişim istekli halk gösterileri Ürdün’e de sıçradı. Ürdün’de halk kitleleri büyük protestolar organize etmeye başladı. (Halk gösterileri Ürdün’e sıçradı)

2013: Mısır’da yeni anayasayı hazırlamakla görevlendirilen cuntanın güdümündeki Anayasa Hazırlık Komisyonu, değiştirilmiş anayasa taslağının tamamını onayladı. Yeni anayasaya göre dini temellere dayanan siyasi partiler yasaklanacaktı.( Mısır’da sözde yeni anayasa)