Hem lezzet hem şifa!

Yemeklerin olmazsa olmazı baharatlar yemeklerimize lezzet kattığı gibi sağlığımıza da faydalar sağlıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, baharatların faydalarını şöyle sıralıyor:

ZENCEFİL: Anti bakteriyel özelliği ile adet dönemindeki ağrıları dindiriyor. Kanserden koruyor. Kas ağrılarını dindiriyor. Tansiyonu dengeliyor.

TARÇIN: Kan şekerini dengeleyen tarçın, diyabeti önlüyor. Zengin lif içeriği ile sindirimi kolaylaştırıyor.

ZERDEÇAL: Alzheimer'dan koruyor. Kolon, prostat, pankreas, meme kanserlerinde tedaviyi destekliyor. Tansiyonu dengeliyor. Kemik erimesine karşı koruyucu özellik gösteriyor.

KARANFİL: Diş ve diş eti hastalıklarını önlüyor. Cilt lekelerini gideriyor.

KİMYON: Kan şekerini dengeliyor. Kırışıklıkların giderilmesini sağlıyor. Kansızlık tedavisini destekliyor.

CHİA: Kan şekerini ve kolesterolü dengeliyor. Kansere yakalanma riskini azaltıyor.

PUL BİBER: Bağışıklığı güçlendiriyor. Kanser hücrelerinin çoğalmasını engelliyor..

Karabiber: ateş düşürücü özelliği vardır.

Köri: iltihaplı hastalıklarda ağrıyı hafifletir.

Biberiye: kalp sağlığını korur.

Kekik: Gribal enfeksiyonlara iyi gelir.