HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Cuma günü saat 11.11 uygulamasını Şanlıurfa halkının yoğun ilgiyle karşıladıklarını belirterek, hayata geçirilen çözüm önerilerini anlattı.

Şanlıurfa'nın temel sorununun doğru yönetilmemesinden kaynaklandığına dikkat çeken Özaslan, lider kişiliğe sahip olan bir profilin kenti yönettiğinde Şanlıurfa'nın hiçbir sorununun kalmayacağını vurguladı.

Şanlıurfa'nın Türkiye'nin en genç ili, likidite oranının yüksek ve verimli arazilerinin olduğunu dile getiren Özaslan, Şanlıurfa'yı üretimde Türkiye'nin Çin'i olma potansiyelinde olduğunu belirtti.

Özaslan, Suruç ilçesinde halk arasında "Ölüm Yolu" diye geçen karayolu için ihaleye çıkarıldığını ve özellikle PTT önlerinde  elektrik yardımı için oluşan kuyruk sorununun gündeme getirilmesiyle giderildiğini vurguladı.

Dile getirdikleri sorunların çözüme kavuştuğunu ifade eden Özaslan,  atıl durumda olan Karaköprü ilçesindeki Yaşam Parkı ve Haliliye ilçesindeki binanın tekrar hayata geçirildiğini ifade etti.

Halkın taleplerini not alarak sırası geldiği zaman gündeme getireceklerini dile getiren Özaslan, yetkilileri 'particilik yapmaya değil memleketçi olmaya' davet etti.

"Şanlıurfa iyi yönetilemiyor"

Şanlıurfa'nın iyi yönetilmediği için beraberinde sorunlar getirdiğini ifade eden Özaslan, "Şanlıurfa'nın sorun ve sıkıntıları çoktur, saymakla bitmez. Halledilmesi gereken o kadar çok sorunu var ki. Şanlıurfa'nın en temelde tek bir sorunu vardır. Şanlıurfa iyi yönetilemiyor. Bu şehir iyi yönetilebilirse arkasından gelen bütün sorunları çok rahat halledebiliriz. İyi yönetilmediği için maalesef sürekli problemler ve sorunlar arka arkaya geliyor. Şanlıurfa'yı iyi yönetebilen, lider kişiliğe sahip olan bir profil Şanlıurfa'yı yönetirse o zaman emin olun ki Şanlıurfa'da sorun kalmayacaktır. Şanlıurfa tam tersi üretimde ve hizmette kesinlikle çağ atlayacaktır. Şanlıurfa'nın bu potansiyeli vardır." dedi.

"Şanlıurfa üretimde Türkiye'nin Çin'i olabilir"

Şanlıurfa'nın verimli araziler ve genç nüfus gibi potansiyellerinin olduğunu belirten Özaslan, "Şanlıurfa'da 3 şey var ki Türkiye'nin hiçbir yerinde ve şehrinde bu 3 şey aynı anda yoktur. Nedir bu? Sadece Şanlıurfa'da olan 3 şey; Birincisi genç nüfustur. Türkiye'nin en genç iliyiz. İkincisi verimli arazilerimiz var. Sulanabilir verimli geniş ovalarımız var. Üçüncüsü likidite oranı yüksektir, yani istenildiği zaman nakit paraya dönüşebilecek bir maddi güç var. Dolayısıyla bu üçünü bir araya getirebilirsek Şanlıurfa atağa kalkacaktır. Gerçekten çağ atlayacaktır. Şanlıurfa üretimde Türkiye'nin Çin'i olabilir. Bunu yapabilecek potansiyeli var; yeter ki Şanlıurfa doğru ve iyi yönetilsin." diye konuştu.

"Siyaset arenasında Cuma 11.11 tam bir marka oldu"

'Cuma 11.117 uygulamasıyla halkın sorunlarını dile getirdiklerini vurgulayan Özaslan, "Şanlıurfa'da ve Türkiye'de siyaset arenasında Cuma 11.11 tam bir marka oldu. Cuma 11.11 ile birlikte halkın sorunlarını dile getiriyoruz. Cuma 11.11 halkın sesini duyurduğu bir platforma dönüştü. Artık bir siyasi partinin çok ötesine geçti. Şanlıurfa halkı çok sevdi, beğendi ve çok da ilgiyle izleyip merak ediyor. Cuma 11.11 olsun veya farklı bir şekilde dile getirdiğimiz Şanlıurfa'nın sorunları gerçekten karşılık buluyor. Cuma 11.11 paylaşımları değil Şanlıurfa'da Türkiye'de gündem oluyor. Cuma 11.11'de dile getirdiğimiz birçok sorun çözüm buldu. Bunlar gerçekten Türkiye'de gündem haline geldi." ifadelerini kullandı.

"Dile getirdiğimiz sorunlar çok ciddi bir kamuoyu gücü baskısı oluşturdu"

Karaköprü ilçesindeki Yaşam Park Alanı

Cuma 11.11 uygulamasıyla atıl durumdaki yerlerin tekrar hayata geçirilerek çözüme kavuştuğunu söyleyen Özaslan, "Dile getirdiğimiz sorunlar, dile getiriş tarzı, üslubu ve tavrıyla Şanlıurfa'da hem çok beğenildi hem de çok ciddi bir kamuoyu gücü baskısı oluşturdu. Türkiye'de de gündem oldu. Dolayısıyla yetkililer harekete geçmek zorunda kaldılar. Bu da aslında Cuma 11.11'in bir başarısıdır. Hatırlarsanız Karaköprü'de Yaşam Parkı diye bir yer vardı. O kadar para harcanmıştı ama yıllardır atıl durumdaydı. Biz onu gündem ettikten sonra hemen kısa bir süre içerisinde orası açıldı.  Şu anda insanlar gidip orada faydalanabiliyor. Gençlerimiz Yaşam Parkını çok rahat kullanabiliyorlar. Bu da Cuma 11.11'in bir başarısıdır. Haliliye'de yıllardır atıl durumda olan, milyonlarca para harcanan bir bina bekliyordu. Atıl binayı da gündem ettik ve daha sonra hemen orası İl Sağlık Müdürlüğüne devredildi. Şu anda hastane dönüşümü için çalışmalar yapılıyor. Binayı en son ziyaret ettiğimde tabela asmışlardı. O bina şu anda hastaneye dönüşüyor. Dolayısıyla bu da ciddi bir başarıdır." şeklinde konuştu.

"Hükümet o yolun ihalesini yaptı"

Sık sık kazaların yaşandığı Suruç karayolundaki sorunun gündeme gelmesiyle karayolunun ihaleye çıkarıldığına dile getiren Özaslan, "Suruç ölüm yolu hakikaten her gün kazaların olduğu ve bu kazaların birçoğu ölümle sonuçlanıyordu. Biz onu da gündem edince Türkiye'de de gündem olmuştu. Dolayısıyla hükümet o yolun ihalesini yaptı. 8 Ağustos'ta o yolun ihalesi yapıldı. Bu da yine HÜDA PAR'ın sorunu gündeme getirmesi ve çözümü zorlamasıyla elde ettiği bir başarıydı." dedi.

"HÜDA PAR'ın gündeme getirmesinden sonra çözüm buldu"

HÜDA PAR'ın gündeme getirmesiyle artık insanların elektrik yardımı için PTT önünde kuyruk oluşturarak değil evlerinde çay içerken faturalarını ödediklerine dikkat çeken Özaslan, "Yine Cuma 11.11'de işlediğimiz konulardan birisi; biliyorsunuz ki yıllardır insanlar PTT kuyruklarında bekliyorlardı. Yazın güneşin, kışın yağmurun altında kadınlar, çocuklar, yaşlılar herkes kuyrukta bekliyordu. Sabah erken saatlerde gelip akşam mesai bitimine kadar bekleyenler vardı. Neymiş, devletin vermiş olduğu bir elektrik indiriminden faydalanılacak diye şahsın kendisi her ay kimliğiyle beraber gelecek. Biz bunu gündem edip dijital bir devirde yaşadığımızı çok rahat bir şekilde bu işi elektrik ortamda yardımı yapabileceklerini söyledik. İnsanlar elektrik faturalarını ödemek için evinde otursunlar. Bunu çok rahatça yapabilmek için ya kurumlar kendi arasında mahsuplaşsınlar ya da dijital bir platform üzerinden halledilsin diye bir öneride bulunmuştuk. Önerimiz karşılık buldu. Şu an tüm Türkiye'de elektrik yardımından faydalanan insanlar e-Devlet üzerinden evde oturarak, çayını veya kahvesini içerek rahatça faturalarını ödeyebiliyor. HÜDA PAR'ın bunu gündeme getirmesinden sonra çözüm buldu. Bunun için bizi arayan o kadar insan oldu. Mesaj atanlar, arayanlar, teşekkür ve dua edenler… 'Başkanım yıllardır bu sorun vardı, kimse bizimle ilgilenmedi ama sizin bu sorunu dile getiriş tavrınız ve tarzınız Türkiye'de gündem oldu ve dolayısıyla çok rahat bir çözüm bulundu' denildi." diye konuştu.

"Memleket için hep beraber çalışalım"

Özaslan, "Demek ki istenilince bazı şeyler olabiliyormuş, oluyormuş. Bu yüzden Urfa'nın 13 milletvekiline sesleniyorum. Onların sürekli kulaklarını çınlattığımı biliyorum. Onları görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyorum. Demek ki sizde bir baskı oluşturursanız, çalışırsanız ve Ankara'da gerekli girişimlerde bulunursanız Urfa'nın birçok sorunu çok rahat hallolabilir. Yeter ki bunu isteyelim. Memleket için hep beraber çalışalım. Lütfen hiçbirimiz particilik yapmayalım, hep birlikte memleketçilik yapalım." ifadelerini kullandı.

"Bize gelen bütün talepleri her hafta sırasıyla işleyeceğiz"

Cuma 11.11 uygulamasına talebin yoğun olduğunu belirterek her sorunu gündeme getireceklerini belirten Özaslan, "Cuma 11.11 Urfa'da çok beğeniliyor. Her hafta büyük bir merakla insanlar ilgiyle 'Acaba bu hafta ne var?' diye Cuma 11.11'i bekliyor. Sırada birçok sorun var. Urfa'da sorun çok fazladır. Halktan gelen talepler var.  Bize gelen bütün talepleri her hafta sırasıyla işleyeceğiz.  Urfa halkının şunu bilmesini istiyorum; inanılmaz bir şekilde yoğun talep var. Aylarca yapacağımız programları sıralarsak her hafta dolu geçiyor. Talepler gelmeye devam ediyor. Taleplerin hepsini not ediyoruz. Sırası gelen bütün sorunlar mutlaka gündem edilecektir. Hiçbirisi es geçilmeyecektir. Sadece biraz beklemek lazım çünkü sıra çok fazladır." diye konuştu (İLKHA)