Hamas açıklamasında, Filistin halkının işgal son buluncaya kadar onun cinayetlerine de direnişle karşılık vermeye devam edeceğini dile getirdi. 

Bu arada Ramallah ve El-Bire şehrindeki direniş hareketleri işgal rejiminin cinayetlerini protesto amacıyla bugün genel greve gidileceği açıklaması yaptı. 

Hamas açıklamasında Ramallah'da  Cevad Abdurrahman Rimavi(22) ve onun kardeşi Zafir'in (21), El-Halil'de de  Mufid Muhammed Ahlil'in (44) şehit edilmesinden dolayı tüm Filistin halkına ve özellikle şehitlerin ailelerine, yakın akrabalarına, dostlarına başsağlığı dilediğini, şehitlerin temiz kanlarının boşa gitmeyeceğini, siyonist düşmana karşı direnişin ateşini daha da alevlendireceğini dile getirdi.

İşgal güçlerinin dün gece yarısından sonra El-Halil'in kasabasına düzenledikleri baskında çıkan çatışmalarda Mufid Ahlil isimli bir kişi şehit edilmiş 21 kişi de yaralanmış; ardından bugün sabah Ramallah'ın kuzeyindeki  kasabasına düzenlenen baskında da Cevad ve Zafir Abdurrahman Rimavi isimli kardeşler şehit olmuştu.

 

 

Filistin Enformasyon Merkezi