ŞIRNAK - Cizre Mustazaflar Cemiyeti Gençlik Kolları tarafından Dünya Müslüman Gençlik Haftasının son etkinliği olan "Dünya Müslüman Gençlik Şöleni" düzenlendi.

Dicle nehrinin kenarındaki Havuz Başı Parkı'nda düzenlenen etkinlikte toplam 72 kişiye ödüller verildi. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren gençlere ödülleri HÜDA PAR Cizre İlçe Başkanı Ahmet Elçin ile çeşitli STK temsilcileri tarafından takdim edildi.

Etkinlikte Özlem Ajans bünyesinde çalışan sanatçılar Özcan, Derviş ve Salih konser verdiler. Etkinlikte ayrıca, Botan erkek ve kız ilahi grupları da ilahiler seslendirdiler.

Gençlerin modeli Habil ve kabilden başlamıştır

Etkinlikte gençliğin önemine değinen Cizre Mustazaflar Cemiyeti Şube Başkanı Ferhan Dündar Müslüman gencin modelinin Kur'an'da açık olarak belirtildiğini söyledi.

Gençlik nimetinin Habil ve Kabil'le şekillendiğini ifade eden Dündar, "Habil'in fıtri ve hidayeti için çizilen istikamette kaldı ve böylece Hak cepheyi temsil etti kıyamete kadar. Kabil de Allahın kulluğundan çıktığı Allah'ın yasaklarına riayet ettiği için batıl cepheyi temsil etmiştir. Bu iki yolun öncülüğünü yapanlar gençlerdir. Habil ve Kabil'in hayatı gençler açısından büyük önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

Kur'an'da dikkatleri çeken genç Peygamberlerdir

Habil ve Kabil'den sonra zaman içersinde gönderilen Peygamberlerin büyük ölçüde gençlerden oluştuğunu ifade eden Dündar, Hz Muhammed (as)'e ilk tabi olan ve İslam'ın ilk halkasını oluşturanların da gençler olduğunu söyledi. Dündar, "Bu devirde Müslüman gencin modeli kurandaki genç Peygamberler ile sahabelerin hayatında gizlidir. Onların hayatını öğrenmeli ve hayatımıza uyarlamalıyız." şeklinde konuştu.


Dünya Müslüman Gençlik Şöleni, okunan dua ile sona erdi.

Cizre'de Dünya Müslüman Gençlik Haftası kapsamında 7 farklı etkinlik düzenlendi. (Abit Dündar -İLKHA)