MERSİN- CHP Mersin Milletvekili yaptığı yazılı açıklamada, "Milli Eğitim Bakanlığı bazı okulları ve öğretmenlerin kendi okul ve öğrencilerinin not ortalamasının yüksek görünmesi için gerçekçi olmayan notların öğrencilere verdiğini açıkladı." dedi.

Atıcı yazılı açıklamasında, "Üniversiteye giriş için yapılan sınavlar ve puan hesaplama yöntemleri her zaman sorun olmuş ve toplum vicdanını yaralamıştır. AKP Hükümetleri döneminde merkezi sınavlarla ilgili şaibeler ciddi şekilde artmış ve neredeyse her merkezi sınava kuşku ile bakılır olmuştur." diye belirtti.

Atıcı, TBMM'de sınavlarla ilgili olarak sormuş olduğu soruya Milli Eğitim Bakanının verdiği cevabın şöyle olduğunu söyledi: "…sene içerisinde müfredata dayalı olarak sınıflarda yapılan yazılı sınavlarda ister istemez her öğretmen ve her okul kendi öğrencilerinin daha başarılı olmasını istiyor ve dolayısıyla oradaki notlar çok da gerçekçi olmayabiliyor…"
Üniversite sınavlarında bu hormonlu notların kullanacağını ve bu hormonlu notlardan kazanılacak bir puanın bile öğrencilerin kaderini değiştireceğini kaydeden Atıcı iktidara yüklenerek şunları söyledi: "AKP iktidarları yıllar içinde üniversiteye giriş konusunda çağdaş ve eşit bir yöntem geliştirememiş ve olanı da bozmuştur. Daha eşit ve adil bir yöntemle üniversiteye giriş mümkündür. Yol yakınken, henüz üniversiteye giriş puanları hesaplanmamışken "hormonlu" notların etkisini ortadan kaldıracak yöntemler acilen geliştirilmeli ve gençlerimizin gelecekleri karartılmamalıdır." (Osman Öksüz-İLKHA)