DİYARBAKIR - Hani İrşad-Der Başkanı Muzaffer Karavil Şeyh SAİD ve arkadaşlarının idam edilmelerinin 88. Yıldönümünde basın açıklaması yaptı.


Cumhuriyetin kuruluş yıllarında devrim adı altında batılılaşma çabaları rejim tarafından Türkiye'nin dört bir tarafında baskı ve şiddetle gerçekleştiğini belirten Karavil, bu baskı ve şiddetin en fazla görüldüğü yerin Kürdistan olduğunu söyledi.


Karavil sözlerini şöyle sürdürdü, "Adalet ve hakkaniyet üzerine bina edilmeden kurulan devlet o dönemde kendisine boyun eğmeyen, işlediği haramlara ortak olmayan, yaptığı zulümlere sessiz kalmayan, herkese adeta Firavunvarî bir terör estirmiştir. Şeyh Said yaşamış olduğu dönemin ağır sorumluluğu altında, nice peygamber ve varisleri olan âlimlerin yolundan giderek büyük bir kıyam başlattı. Şehid Şeyh Said Palevi, Salih Begê Hêni ve arkadaşlarının yapmış oldukları kıyamın nedeni; idam sehpasına giderken şeyhimizin şu sözünden anlıyoruz; Değersiz dallarda asılmama pervam yok, şüphesiz benim davam Allah ve din içindir."


Program Nihat Çam Hoca'nın yaptığı dua ile sona erdi. (Ahmet Akyıldırım - İLKHA)