DİYARBAKIR - İki aydan beri idrar yapmada zorluk çeken Afganlı Milad bebek Siirt'te başvurduğu hastanede idrar torbasında-mesanesinde 2 cm lik bir adet taş tespit edildi.


Bebeğin çok küçük olması nedeniyle burada ameliyatı yapılamayan Milad bebek Dicle Üniversitesi Hastanelerine sevk edildi. Necef ailesi Diyarbakır'a gelerek Dicle üniversitesi Hastaneleri üroloji bölümüne başvurdu. Burada Doc. Dr Ahmet Ali Sancaktutar tarafından muayenesi yapılan Milad bebeğin mutlaka ameliyat edilmesi gerektiğine karar verildi.
Ameliyat masraflarını Başhekim üstlendi.


Hiçbir sağlık güvencesi olmadığı anlaşılan Milad bebeğin ameliyatı için Hastaneler Başhekimi Prof Dr Sait Alan'dan yardım istendi. Başhekim Alan'da Afganlı bebeğin tüm ameliyat masraflarını Dicle Üniversitesi Hastaneleri üstlendiğini belirterek bebeğin biran önce ameliyat edilmesi talimatını verdi.


Mikroperk yöntemiyle ameliyat
Üroloji kliniğine yatışı yapılan Milad bebek ertesi gün ameliyata alındı. Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Sancaktutar, ameliyat hakkında şu bilgileri verdi; "Milad bebeğin mesanesindeki taşı dünyada en son teknoloji olarak kabul edilen Mikroperk yöntemi ile çıkarttık. Mikroperk yöntemi ile idrar kanalına girmeden ve göbek altından sadece 3 mm'lik bir iğne ile mesaneye girilerek lazer tekniği ile ameliyatı gerçekleştirdik. Bu teknik özellikle erkek çocuklarda büyük bir avantaj sağlıyor. Milad bebeği de bu yöntemle ameliyat ettik. Hiçbir ameliyat izi de yok. Hastamız ameliyat tan bir gün sonra taburcu edildi."


"Bizim için önce insan gelir"
Dicle Üniversitesi hastaneleri Başhekimi Prof Dr Sait Alan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Dicle Üniversitesi ve hastanelerinde yönetim anlayışı olarak önce insan prensibini benimsediklerini belirterek; "Bu doğrultuda Anadolu insanının misafirperverliğini Afganlı bu aileden de esirgemedik ve seve seve böylesine hayırlı bir işe destek olduk" dedi.


Necef ailesinden başhekime teşekkür
Afganlı bebeğin babası Muhamed Ali Necef de duygularını şöyle dile getirdi; "Çocuğumun ameliyat giderlerini karşılayarak ameliyatına öncülük eden başhekim Prof. Dr. Sait Alan'a ve ameliyatın yapıldığı Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç Dr Yaşar Bozkurt'a ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi. (Ayetullah Turgut - İLKHA)