İSTANBUL - Esenler Belediyesi Sağlık işleri Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında, gençleri madde bağımlılığından korumak amacıyla Şubat ayında imzalanan protokolle hayata geçirilen "Bağımlı Olma Özgür Ol" projesinin ilk adımı tamamlandı.
10 bin öğrenciye seminer verildi.


Projenin ilk etabında Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından, ilçedeki okullarda görev yapan rehber öğretmenlere eğitimler verildi. İkinci etapta ise rehber öğretmenler, ortaokul ve liselerde okuyan öğrencilere sigara ve teknoloji bağımlılığı ile ilgili seminerler verdi. Çeşitli video, fotoğraf ve görsel materyallerle desteklenen seminerlerden, ilçede eğitim gören toplam 10 bin öğrenci faydalandı.


Her kesime ulaşmak istiyoruz
Proje kapsamında Sepetçiler Kasrı'nda yapılan bir toplantı ile katılımcı öğretmenlere sertifikaları da verildi. Değerlendirme toplantısında konuşan Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Mustafa Uzun, ilçedeki vatandaşların bağımlılıklarından kurtulup, özgür bireyler olarak kaliteli yaşamalarına olanak sağlamak için bu projeye ortak olduklarını belirterek, "7'den 70'e herkese ulaşmak istiyoruz ve bu konuda çalışmalarımıza titizlikle devam ediyoruz. Bunun için bir yandan anaokullarından başlayarak, ilköğrenim, ortaokul ve liselerde eğitimler veriyoruz, diğer taraftan da velilere ulaşarak Esenler 'de bağımlılıklar konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz" dedi. (Cihat Yavuz-İLKHA)