BİTLİS-Türkiye'nin birçok yerinden bir araya gelen ve Bayrampaşa Belediyesinin araç desteğiyle il il gezen kültür elçileri Bitlis'te bulunmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. Gelen sevgi elçilerine Bitlis ilinin tarihi ve kültür zenginliği anlatıldı.


Etkinlik ile ilgili konuşan Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, "Sevgi Köprüsü Platformunu 3 senedir ilimizde misafir ediyoruz. Batı-Doğu kaynaşması bakımından önemli bir gezidir. Özellikle barış sürecinin getirmiş olduğu umudu, olumlu havayı bizzat kendiniz görüyorsunuz. Türkiye farklı ırkların ve renklerin birleşmesiyle meydana gelen bir devlettir. Geçmişte meydana gelen olaylar ve eksiklikler son 10 yıl içerisinde çok daha farklı bir boyut kazandı. Devlet yatırımı bakımından bu bölgeye çok iyi işler yapılıyor. Yapılmaya da devam edecek." dedi.

Sevgi Köprüsü Platformu Basın Sözcüsü Muhammet Arpac ise yaptığı açıklamada, "Sevgi Köprüsünün bir amacı var. Biz insanları bir araya getirerek insanların birbirlerini fark etmesini istiyoruz. Burada Bulgar göçmeni arkadaşlarımız var, Kürdü var, Türk'ü var, Çeşitli yaşam standartlarına sahip arkadaşlarımız var. Bizim gezilerin temel amacı turistik olmayan geziler. Biz bölge halkı ile kaynaşmak istiyoruz. Bölge halkının nabzını hissetmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Sevgi Köprüsü Platformu üyelerinde Fatih Gündü, Doğu'yla ilgili öngörülerini şöyle dile getirdi: " Benim Doğu ile alakalı hiçbir ön yargım yok. Dün akşamdan beri Bitlis'teyiz. Konuştuğum herkes bizim yolumuz hastanemiz yoktu, yolumuz hastanemiz geliyor. Maddi ve fiziki anlamda bir takım değişiklikler yapılırsa barış kalıcı olacak gibi gözüküyor." (Şükrü Tontaş-İLKHA)