Muay Thai ve Kick Boks branşlarında çeşitli derece ve madalyaları olan Ağırbaş, çocuklara ve gençlere hem spor alışkanlığı kazandırıyor hem de ailelerinde ve toplumda ahlaklı bireyler olma yolunda katkı sağlıyor. Verilen eğitimlerden sporcu ve aileleri de gayet memnun olduğu gözlendi.

Salonda birçok yaş grubuna yönelik eğitimleri olan Ağırbaş, hiperaktif çocukların spor yaparak daha uysal olduğunu ve negatif enerjilerini spor yaparak attıklarını belirtip çocukların ve gençlerin kendilerine ve çevresindeki insanlara zarar vermemeleri için o enerjilerini burada spor ahlakı ile beraber atmalarına yardımcı olduklarını ve bu şekilde onların karakterlerinin oturmasına fayda sağladıklarını belirti. Ağırbaş, sporun bir öfke kontrolü olduğunun altını çizdi.

Sadece dövüş sporları değil her bireyin mutlaka hayatında bir spor branşının olması gerektiğini söyleyen Ağırbaş, "Zinde ve dinamik kalmak için hayatınızda mutlaka bir spor olsun" diye tavsiyelerde bulundu.

Salonunu İLKHA’ya açan Muay Thai antrenörü Mazlum Ağırbaş, faaliyetleri ve sporla alakalı açıklamalarda bulundu.

“Bizler sadece tekme ve yumruk atmayı değil, ahlak, disiplin, saygı ve kurallarına uyumu öğretiyoruz”

Bingöl Üniversitesinde ön lisans ve lisans eğitimini bitirdikten sonra yüksek lisans yaparak beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümüne devam edeceğini söyleyen Ağırbaş, yaklaşık altı yıldır Muay Thai, Kick Boks ve dövüş sporlarıyla ilgilendiğini belirtti.

Ağırbaş, “Spora ilk başladığımda hocamın eğitimlerde bana olan ilgisi, sabrı ve bana kattığı bilgi birikimi ile kısa sürede iyi bir dereceye geldim. İlimizi temsilen şehir dışında müsabakalara katıldım, şampiyonluklar elde edip madalyalar kazandım. Bu durum tabi ki gurur vericiydi ancak yaşadığım talihsiz bir spor sakatlığından sonra hocamla yaptığım istişareler sonucu müsabıklık sürecini askıya almak zorunda kalıp spor hayatıma antrenör olarak devam etme kararı aldım. Tabi bizler burada sporcu genç kardeşlerimize sadece yumruk ve tekme atmayı değil aynı zamanda spor ahlakını, disiplini, saygıyı ve kurallara uymayı da öğretiyoruz.” dedi.

“Gençlerdeki negatif enerjiyi sporla alıp karakterlerinin oturmasına fayda sağlıyoruz”

Ağırbaş, “Özellikle toplumdaki hiperaktif genç kardeşlerimizi spora kazandırıp içlerindeki negatif enerjiyle kendilerine ve çevresindeki insanlara zarar vermemeleri için o enerjilerini burada spor ahlakı ile beraber atmalarına yardımcı oluyoruz ve bu şekilde onların karakterlerinin oturmasına fayda sağlıyoruz diyebilirim. Sporcuların aileleriyle yaptığımız konuşmada kendilerinin de bu çalışmadan çok memnun olduklarını dile getiriyorlar. Çünkü çocuklar, sadece spor eğitimi değil aynı zamanda toplumdaki kurallara uymayı da öğreniyorlar. Burada temizliklerine dikkat ediyoruz, arkadaşlarına iyi davranmaları gerektiğini söylüyoruz. Dolayısıyla bu da hem evlerindeki hallerine hem de sosyal hayatlarına mutlaka yansıyor ve bu durumu da en iyi gözlemleyenlerin sporcuların aileleri olduğu için bu konuda ailelerden pozitif yorumlar alıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“Spor bir öfke kontrolüdür”

Ağırbaş, “Sporcularımız gerek spor yaparak, gerek egzersiz yaparak ve eğitsel oyunlar oynayarak negatif enerjilerini dışarı atıyorlar. Spor bir öfke kontrolüdür, sporla içindeki öfkeyi dışarıya atan bireylerin daha uysal, daha sakin ve ılımı insanlar olduğunu söyleyebiliriz." diye kaydetti.

“Hayatınızda mutlaka bir spor olsun”

Ağırbaş, son olarak ailelere çağrıda bulunup, “Çocuklarınızı ve kardeşlerinizi mutlaka bir spor branşına yönlendirin, sadece dövüş sporları yapmalarına gerek yok, kendi yaş grubun uygun diğer branşlara da yönlendirebilirsiniz. Hangi dal veya hangi branş olursa olsun mutlaka hayatlarında bir spor olsun. Çünkü dinç ve enerjik kalmaları için hayatlarında bir spor olmalı ve bir spora yer verilmelidir.” diyerek sözlerine son verdi.

“Spordan sonra çocuğum evde daha düzenli ve sakin”

Sporcu velilerinden Yasin Karagöz, “Yaklaşık on gündür çocuğumu buraya getirdim, iyi bir gelişme sağladı. Çocuk evde daha düzeli ve sakin duruyor, burada olması bizim için gayet güzel, buradan memnunuz. Hocanın öğrencilere karşı tutumu gayet güzel, öğrencilerle ilgileniyor, başarılarının devamını diliyor ve ailelere çocuklarını en azından bir spor dalına göndermelerinin aileler ve çocukları için iyi olacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Spor salonundaki çocuklar da yaptıkları spordan ve hocalarının ilgisinden memnun olduklarını dile getirdiler. (İLKHA)