Bitter Çikolatanın Faydaları
Çikolata büyük-küçük pek çoğumuzun severek tükettiği bir besindir. Çocukluk döneminden itibaren yemesi en keyifli besinler arasında olan çikolatanın  bitter çeşidi  sağlık açısından da  faydalı.

İşte başlı başına Bitter çikolatanın faydaları:
-Güçlü Antioksidanlar İçerir
-Kalp Hastalıkları Riskini Düşürmeye Yardımcı Olur
-Anti-İnflamatuar Etki
-İnsülini Dengeleyebilir
-Beyin Hasarına Karşı Tatlı Önlem
-Depresif Ruh Haline İyi Gelir
-Mineraller Deposu
-Bağırsak Dostudur

Peki Çikolatanın zararları nelerdir?                                                                                                                 Bitter çikolata faydaları daha araştırılmaya devam ediyor ancak çikolatanın faydaları olduğu kadar riskleri de olabilir.

Çikolata içerdiği teobromin ve kafein içermesinin yanı sıra seratonin ve keyif verici hormon olarak bilinen endorfin salgılanmasını da sağladığı için bağımlılık yaratabilir. Çikolata yeme isteği ayrıca magnezyum eksikliğinden kaynaklanır.

Ayrıca bitter çikolata ne kadar antioksidanlar ve mineraller içerse de içerisinde şeker olan oldukça yağlı ve kalorili bir gıdadır. Bu yüzden de bitter çikolata çok miktarda tüketilmemelidir. Bitter çikolatanın kakao oranı yüksek ve şekersiz olanları tercih edilip, günlük tüketiminde 20 gram aşılmamalıdır.

(Kaynak: Acıbadem)