Yolcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada Yozgat`taki Keklik Üretim İstasyonu`nda yetiştirilen kınalı kekliklerin 750`sinin, program dahilinde Amasya`da doğal yaşam alanlarına salınacağını söyledi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü`nün programı kapsamında 3 aşamada doğaya salacak kekliklerin, ilk aşamada 250`sinin Amasya`ya getirildiğini ifade eden Yolcu, ``Program kapsamında, Amasya`da ilk olarak Yassıçal, Saraycık, Vermiş ve Sazköy kırsalına 250 adet keklik salındı. Amasya Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi olarak temel hedefimiz doğada nesli tükenen kınalı kekliklerin çoğalarak doğanın zenginleşmesi ve kene ile çekirge gibi zararlıların çoğalmasını engellemek`` dedi.

Yolcu, ``Bu çalışmalar kapsamında özelikle kene ve çekirge türlerinin çoğalması, tarım zararlılarının artarak insan sağlığına zarar vermesini önlemede doğaya kınalı keklik salımının faydalı olacağını düşünüyoruz``diye konuştu.

Amasya Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı ve Atıcılık İl Temsilcisi Mehmet Kurt ise doğaya keklik salınmasının doğal ve ekolojik dengeyi koruyacağını belirtti.

Avcılara belgeli avcılık yapmaları yönünde önerilerde bulunan Kurt, doğaya salınan kekliklerin korunması ve av yasağının olduğu dönemlerde avlanılmaması konusunda uyardı.

AA