HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanlığı tarafından 23-30 Ekim arası ilan edilen “Gençlik Haftası” etkinlikleri kapsamında Bingöl’de startı verilen etkinliğin finali Adana’da düzenledi.

Etkinliğe HÜDA PAR Genel Başkan Vekili İshak Sağlam, HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı Hüseyin İmir, Adana İl Başkanı Salih Demir, Mersin, Hatay, Osmaniye İl ve İlçe Başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu Yunus Emre’nin yaptığı konser etkinliği, Veysi Sonkaya’nın okuduğu Kur’an tilavetiyle başladı.

HÜDA PAR Adana Gençlik Kolları Başkanı Ömer Erkuş, HÜDA PAR Genel Başkan Vekili İshak Sağlam, HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı Hüseyin İmir Konser öncesi bir konuşma gerçekleştirdi.

“Hiçbir ideolojiye, sisteme köle olmayı kabul etmiyoruz”

Gençlerin zevk ve eğlenceye yönelten materyalist bir düşünceye sevk eden, madde âlemine hapseden, ahlaki değerlerine zarar verecek gayri ahlaki ortamlar oluşturmaya çalışılmaktadır diyen HÜDA PAR Adana Gençlik Kolları Başkanı Ömer Erkuş, “Yapılan bu etkinlikler gençlerimizi ifsat etmekten başka bir amaç gütmektedir. Kardeşlerimizin manevi değerlerine sarılacak, kulluk bilincini artıracak, inançların değerlerine sahip çıkmasını sağlayacak ve kardeşlik düsturuyla ayakta tutmaya çalışacak etkinliklere ihtiyacının olduğunun farkındayız. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar bu minvalde olmuştur ve devam edecektir. Çünkü bizler adımızdan da anlaşılacağı gibi hür gençleriz. Hiçbir ideolojiye, sisteme köle olmayı kabul etmiyoruz. Sadece rabbimizi razı etmeye gayret ediyoruz. En büyük özgürlüğümüz budur. Bütün genç kardeşlerimizi Hür Gençlik çatısı altında bir olmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

Programda bir selamla konuşması yapan HÜDA PAR Genel Başkan Vekili İshak Sağlam, gençleri sorumluluk almaya ve taşın altına ellerini koymaya davet etti.

“Bugünü inşa edip geleceğinde temellerini atacaklar gençlerdir”

Sağlam, “Resulullah’ın (Aleyhisselam) kendisine iman eden birinci halkasındaki insanları kendimize rehber edinmeliyiz. Bizler tarih ve siyer kitaplarında Resulullah’ın (Aleyhisselam) birinci halkasını düşünürken, yaş itibariyle büyük insanları hayal ediyoruz. Oysa onlar çocuk yaşta diyebileceğimiz insanlardı. Tarihin en büyük inkılabını ve medeniyetini çocuk yaşta diyebileceğimiz insanlar üzerine kurdu Resulullah (Aleyhisselam). Hazreti Ali Müslüman olduğunda on, Zübeyr 15, Zeynep 10 yaşındaydı. Bugünü inşa edip geleceğinde temellerini atacaklar gençlerdir. Gençler, bu nedenle sorumluluk almaktan görev almaktan ve işlerin altına elimizi koymaktan kaçınmamamız lazım.” şeklinde konuştu.

“İyiliklerin ve güzelliklerin olduğu ve yayıldığı mekanlarda kötülükler uzaklaşmaktadır”

Bu tür etkinliklerle gençlere sağlıklı ortamlar oluşturmak istediklerini belirten HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı Hüseyin İmir ise, şunları kaydetti:

“Hedefimiz gençlerimize sağlıklı ortamlar oluşturmaktı. Bundan da maksadımız gençlerimize bir tarafta eğlenebileceği ortamlar oluşturmak diğer tarafta okuyabileceği, düşünebileceği, topluma karşı sorumluluklarını hatırlayacağı ortamlar oluşturmaktı. Buna da Bismillah dedik ve başladık. Elbette bu bir süreçtir ama bu konuda toprağa tohumu ektik inşallah çalışmalarımızla bunu sulayarak hedefimize ulaşmaya çalışacağız. Ayrıca toplumda iyiliği ve güzel davranışları yayma adına bu çalışmaları yapıyoruz. Çünkü biz şuna inanıyoruz iyiliklerin ve güzelliklerin olduğu ve yayıldığı mekanlarda kötülükler uzaklaşmaktadır. Bizler kendimizi, ailemizi ve toplumumuzu kötülüklerden korumak için bu iyilikleri artırmaya devam edeceğiz.”

“Milletine hizmet etmek isteyen her bir gencin ilk varacağı yer HÜDA PAR'dır”

HÜDA PAR çatısı altına gelecek gençlerin karşılaşacağı ortamdan bahseden İmir, “Onları müthiş bir kardeşlik ortamı ve samimi niyetlerin olduğu bir çatı karşılayacak. Kardeşliğin, dostluğun, iyiliğin ve en önemlisi kendi milletine hizmet etmek isteyen her bir gencin ilk varacağı yer HÜDA PAR'dır. Bunun yanında mevcut düzenin değişmesini isteyen her bir gencin değişim umudunun diri kalabileceği bir yer bulacak karşısında. Umut israf eden değil, umutları yeşerten bir kadro bulacak. Ve bu kadronun bir parçası olmak için de can atacaktır. Yeni arkadaşlıkların kurulduğu bu çatı adil ve hür yarınlarında ilk sermayesini olacaktır.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)