Gıdanın vücuda sağladığı fayda farklıyken suyun sağladığı fayda farklıdır, peki ikisi bir arada nasıl sonuçlar ortaya koyar?
-Sindirimin en önemli özelliği tükürük bezleridir ve bir lokmayla beraber su içildiği zaman tükürük bezini görevini ötelemiş olup görevi mideye vermiş oluyoruz ve mide kategorize edemediği için hızlı pasajla bunu geçiyor böylece yemekle beraber su tüketmek ülsere kadar götürüyor.
-Vücutta olduğundan fazla şişkinlik olmasına neden olur.
-Mide asidi dengesini bozar
PEKİ NE YAPMALI?
– YEMEKTEN 30 DK ÖNCE 1-2 BARDAK SU İÇİLMESİ SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIR.
– YEMEKTEN 30 DK SONRA SU İÇİMİ DE GIDALARIN EMİLMESİNE KATKI SAĞLAR.
– YEMEKTE YA DA SONRA İÇTİĞİNİZ SUYA YARIM LİMON SIKMAK SİZİ AYRICA BÖBREK TAŞLARINDAN KORUR.