Sağlık Bakanlığı tarafından 2010 yılında vatandaşların istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilmeleri için kurulan MHRS, hastanelerde hasta yükünü azaltsa da polikliniklerdeki yoğunluk devam ederken dışarıdaki hasta sayısını 2'ye katlamış durumda.

 

Merkezi Hekim Randevu Sisteminden randevu almak isteyip randevu bulamayanlardan kimileri özel hastanelere giderken imkânı olmayanlar ise aynı ağrı-sızıyla haftalarca beklemek zorunda kalıyor.

MHRS'den randevu almakta güçlük çeken vatandaşlar, randevu sisteminden kaynaklı olarak tedavilerinin geciktiğini belirterek hastanelerdeki yoğunluktan ciddi sorunlar yaşadıklarını söyledi.

Burhan Akkor

Hastanedeki yoğunluktan dolayı yaşadığı sıkıntıyı dile getiren hasta yakını Burhan Akkor, "Hastam için MR istendi fakat bunun için 3 ay sonrasına randevu veriliyor. Bu MR'ı çeksem bile, hastam 3 ay boyunca bu hastalıkla yaşamak zorunda kalacak ve hastalığı ilerlemiş olacak." dedi.

Mehmet Can

"Randevu alabilmek için aylarca bekliyoruz"

Merkezi Hekim Randevu Sistemindeki yoğunluğa dikkat çeken Mehmet Can; randevu alabilmek için günlerce 182'yi aradığını, randevu bulmuş olsa da hastanelerin Diyarbakır nüfusuna yetersiz kaldığını, yatak sıkıntısı çekildiğini ve binaya yeterince bakım yapılmamasından dolayı eskimiş olduğunu söyledi.

Berike Dayancı

Bismil'de yaşadığını ve her gelişte 3 saat yol yorgunluğu çektiğini söyleyen Berike Dayancı, "Randevu almak için Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nin çağrı merkezini arıyoruz fakat çoğu zaman ileri tarihe randevu veriyorlar." ifadelerini kullandı.

Mehmet Aşut

Dicle Üniversitesi Hastanesine tedavi olmak için gelmiş olan Mehmet Aşut, normal hastanelerden randevu alamadığını belirterek "Merkezi Hekim Randevu Sisteminden randevu alamıyoruz, 182 hattını her aradığımızda 15 gün sonra arayın diyorlar, resmen bizi özel hastanelere mahkûm ediyorlar." diye söyledi.

Mehmet Fesih Matyar

Günlerce bir randevu alabilmek için uğraştığını söyleyen Mehmet Fesih Matyar, sağlık alanında yaşanan sıra sıkıntısının bitmediğine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Randevu almak çok zor. Eskiden hastanenin önünde sıraya girer bazen akşama kadar bekler, sonuç olarak tedavi olurduk fakat şimdi aylarca bir randevu için bekliyoruz." (İLKHA)