İstanbul Çekmeköy'de düzenlenen Eğitim Teknolojileri Zirvesi'ne (YETZ2022) YETEV Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve vatandaşlar katıldı.
Yeni Türkiye Eğitim Vakfı (YETEV) tarafından "Eğitim Teknolojileri Zirvesi" programında konuşan Bilal Erdoğan, "Salgın bize gösterdi ki bu eğitimde kullandığımız teknolojilerin hayatımıza, okullarımıza ve sınıflarımıza nüfuzu sandığımızdan daha hızlı şekilde gerçekleşecek." dedi.
"Çocuklarımızı bu konuda daha uyanık daha bilinçli hazırlamaya çalışacağız"
Salgın döneminde özellikle bu enstrümanları daha iyi kullanan akademisyenlerin, hocaların daha iyi sonuçlar aldığını söyleyen Erdoğan, "Normalde sınıfta birkaç tur geri dönüşü almanız çok uzun bir süre alabilecekken bunu dijital enstrümanları kullanarak çok daha kısa sürede yapabiliyorsunuz. Bütün öğrencilerin herhangi bir soruya birer cümlelik cevap yazmasını sağlayıp daha sonra bunu sınıf devam ederken veya ders arasında inceleyebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu öğrenmeyi pekiştirme işini aslında bu enstrümanlarla yapabildiğimizi gördük. Bazen öğrencinin ayak uydurması her zaman daha hızlı oluyor. Eğitimci arkadaşlarımızın ayak uydurmakta zorluk çektiğini gördük, onları bu konuda motive etmeye çalıştık. Bütün bunların daha ileri bir boyutunu bugün konuşacaksınız. Eğitime metaverse ne katacak? ne götürecek? neyi zorlaştıracak? 21'inci yüzyıla hazırladığımız çocuklarımızın bu teknolojilerle çok rahat bir şekilde ilişki kurabiliyor olması benim için önemli ama her zaman olduğu gibi teknoloji ile kurdukları ilişkilerin onların karakterine, insanlığına arz ettiği riskleri de bilerek kullanacağız. Çocuklarımızı bu konuda daha uyanık daha bilinçli hazırlamaya çalışacağız" şeklinde konuştu.
Çocukların teknolojiyle baş başa kaldıkları zaman kendilerini sınırsız bir özgürlük alanında zannedebildiğine değinen Erdoğan, "Bu alanın çok ciddi manipülasyona açık olduğunu, çocuklarımızın bazen ticari saiklerle bazen başka saiklerle yönlendirilmesine dair birçok dinamiği içinde barındırdığını bilmelerini sağlamamız icap ediyor. Her zaman eğitimde öğrenci, öğretmen birlikteliğinin önemini vurgulamış birisiyim. Teknolojiyi bu süreçlerde veya alırken metaverse gibi aslında bir yönüyle karakter bozukluklarını takip edebilecek bir enstrümandan bahsettiğimiz zaman bu yönünü nasıl koruyabiliriz, nasıl oradaki öğrenci-öğretmen iletişimini koruyabiliriz bunun üstünde durmamız gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)