Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 5 Eylül 2011 tarihinde açıldı. Ancak kent merkezine uzak olduğu için özellikle kırsal mahallelerden gelen hastaların hastaneye ulaşabilmesi için en az 2 araç değiştirmeleri gerekiyor. Bu durum hem hastaların randevularına zamanında gidememe hem de fazladan yol ücreti gibi külfetlerle karşı karşıya bırakıyor.
2016 yılından önce özel hastane olarak hizmet veren VAEH İpekyolu ek binasına darbe girişiminin ardından devlet tarafından el konuldu. Coronavirus sürecinde sadece salgına yakalananlara hizmet veren bina, daha sonra fizik tedavi polikliniği başta olmak üzere birçok poliklinikte hizmet vermeye başlayarak birçok kişinin kolayca tedavi olmalarına olanak sağlıyor.
Hastane hakkında bilgilendirme yapan Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, İpekyolu ek binasının şehir merkezinde yer aldığını hatırlatarak aktif bir hizmetin sunulduğunu söyledi.
Özellikle fizik tedavide 8-10 poliklinik ve fizik tedavi merkezi ile hizmet verildiğini belirten Sarıkaya, “Diğer branşların da poliklinikleri burada aktif. Gün içinde ortalama 20 polikliniğimiz aktif olarak hizmet veriyor. Özellikle fizik tedavi için vatandaşların buraya başvurmalarını istiyoruz. Fizik tedavi polikliniğinde sıra alma sıkıntımız yoktur. Aynı gün içinde hastaneye gelip randevu alarak muayene olunabilir. Yine fizik tedavi alanında yataklı servisimiz ve fizik tedaviyi uyguladığımız fizyoterapi merkezimiz de mevcuttur. Özellikle vatandaşlarımızın fizik tedavi ile ilgili bütün işlemlerini bu hastaneye gelerek yapabileceklerini belirtmek istiyorum. Burada bütün imkânlarımız mevcuttur.” dedi.
Ayrıca Sağlık Bakanlığınca Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesine gönderilen “Robotik yürüme cihazı” da felç ve benzeri rahatsızlıklar nedeniyle yürüyemeyen hastaların tedavisine katkı sunacak. (İLKHA)