Muhtarların en büyük sorunlarından bir tanesinin, halkın sorunlarını iletecek muhatap bulmakta zorluk çekmeleri olduğunu belirten Padir, bu manada ciddi sıkıntı yaşadıklarını söyledi.
Muhtarların halk ile devlet arasında köprü vazifesi gördüklerini vurgulayan Padir, bu vazifenin işlevsel hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.
Muhtarlık müessesesinin 1829 yılında 2'nci Mahmut tarafından kurulduğunu aktaran Padir, yaklaşık 193 yıldır bu kurumun faaliyet yürüttüğünü dile getirdi.
Muhtarlık müessesinin ciddi bir kurum olduğunu kaydeden Padir, "Bu kurum insanlarımızın ilk geldiği resmi kurumdur. Halkın ihtiyaçlarını sorduğu, sorunlarını dile getirebileceği önemli bir kurumdur. Biz de bu sorun ve ihtiyaçları ilgili kurumlara taşıyıp mümkün mertebe çözüme kavuşturuyoruz." dedi.
"Valilik ve belediyeye ulaşmakta sıkıntı yaşıyoruz"
Zaman zaman kurum amirlerine ulaşmakta zorluk yaşadıklarını vurgulayan Padir, şöyle devam etti:
Valilik ve belediyeye arada bir ulaşmakta sıkıntı yaşıyoruz ama ulaştığımız zaman da sorunlarımız çözülüyor. Muhtarlar olarak hiçbir siyasi partinin güdümünde değiliz. Kendi ismimizle muhtarlığa aday oluyoruz ve seçilebiliyoruz. Her zaman halkın hizmetkârı konumunda olan bir kurumuz.
"Bazı zamanlar bir hususu 10 defa dile getirme çabasına giriyoruz"
Halkın istek ve taleplerini ilgili kurumlara ilettikleri zaman sıkıntıya düştükleri noktaların olduğunu belirten Padir, "Çünkü bazı zamanlar bir hususu 10 defa dile getirme çabasına giriyoruz. Zaman zaman çözülüyor, zaman zaman da ötelenebiliyor. Durum böyle olunca halkımız bize bunun hesabını soruyor. Muhtarlar olarak mahalle sakinlerimize 7 gün, 24 saat hizmet vermekteyiz. Muhtarlar halkın gözü, kulağı, dilidir. Halkımız bize geldiği zaman elimizden geldiği kadarıyla sorunlarını çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz." diye konuştu.
"Devlet ile halk arasında köprü vazifesi gören bir kurumuz"
Devletin yereldeki temsilcileri olduklarını söyleyen Padir, "Devlete işi düşen halkın ilk başvurduğu kurumuz. Muhtarlığın olmadığını düşündüğünüzde yüzlerce sorun aynı anda valilik ve belediyelere gelecektir. Ama bu sorunların çözümü muhtarlıklar üzerinden geldiği zaman ilgililerin de bizi kale almalarını özellikle istirham ediyoruz. Bir ayağımız millet diğer ayağımız da devlettir. Devlet ile halk arasında köprü vazifesi gören bir kurumuz. Bu yüzden devletten destek istiyoruz." ifadelerini kullandı.
"Özlük haklarında iyileşme sağlandı"
Muhtarların özlük haklarında eskiye nazaran iyileşmeye gidildiğine işaret eden Padir, "Özlük haklarımız önceki senelere nazaran daha iyidir. Örneğin eskiden SGK primlerimizi kendimiz ödüyorduk şu anda yaklaşık 3 yıldır devlet ödüyor. Dolayısıyla ücretlerimizde eskiye oranla biraz daha iyileşme sağlandı." şeklinde konuştu.
"Yetkililerden muhtarlarla muhatap olmalarını istiyoruz"
"Tabi ki muhtarların sorunları bitmiyor" diyen Padir, son olarak şunları söyledi: "Bu sorunların başında ise özellikle muhatap bulamama geliyor. Muhatap bulduğumuzda sıkıntılarımız aza indirgenecektir. Şahsi işlerimiz için değil vatandaşlarımız için kurumlara gidiyoruz. Yetkililerden muhtarlarla muhatap olmalarını ve bize çözüm kapılarını açmalarını diliyoruz."(İLKHA)