VAN - Geçtiğimiz günlerde Van Rahmet Eli Gıda Bankasının aracılığıyla gündeme getirdiğimiz 3 çocuklu aileye Hasan Yeşilyurt isimli bir hayırsever sahip çıktı.

 

Oturma grubundan çekyata, buzdolabından çamaşır makinesine, televizyondan fırına, halılardan elektrik süpürgesine kadar bir evin ihtiyacı olan hemen hemen her şeyi mağdur aileye hediye eden Yeşilyurt, "Geçtiğimiz günlerde sizin aracılığınızla böyle bir mağdur ailenin olduğunu gördüm. Hemen, daha önce aileye yardım eden Rahmet Eli Gıda Bankası yetkilileri ile görüştüm ve aileye yardım etmek istediğimi söyledim. Ailenin ihtiyaç duyduğu her şeyi üstlenmek istediğimi belirttim. Gereken malzemelerin listesini çıkartıp aileye getirdik. Allah, böyle bir hayra vesile olmamıza sebep olanlardan razı olsun" dedi.

 

Diğer vatandaşlara da seslenen Yeşilyurt, mağdur ailelere herkesin sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

 

Hayırsever vatandaşa böyle bir duyarlılık gösterdiği için teşekkür eden, Rahmeteli Gıda Bankası Tespit Komisyonu Başkanı Şakir Özhan ise, "Sizin aracılığınızla geçen hafta bu ailemizin mağduriyetini dile getirmiştik. İstedik ki bu mağdur aileye sahip çıkılsın. O haberden sonra bir hayırsever kardeşimiz bizi aradı ve evi gördü. Ailenin mağduriyetini gördükten sonra kardeşimiz ailenin hemen hemen bütün mağduriyetini giderdi. Peygamber efendimizin buyurduğu gibi komşusu aç iken tok yatan bizden değildir. Hadisi şerifini şiar edinerek bu ailemize sahip çıktı. Tabi bu aile gibi onlarca ailemiz var. İsteriz ki bu kardeşimiz gibi herkes mağdur ailelere yardım etsin" şeklinde konuştu.

 

Rahmet Eli yetkililerine ve hayırsever vatandaşa teşekkür eden mağdur aile de, "Allah herkesten razı olsun. Büyük bir sorunumu karşıladılar. Kocam öldükten sonra 3 çocuğumla ortada kaldım. Şu an kirada kalıyorum; ancak kiramı verecek param yok. Ev sahibi de bizi gelecek ayın 11'inde çıkaracak. Bu konuda da hayırseverlerin yardımına ihtiyacım var" ifadelerini kullandı. (Fırat Arslan - İLKHA)