KONYA - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaret eden Güney Afrika Free State Eyaleti Hükümet Başkanı Es Magashule, Gezi Parkı olaylarını bazı uluslararası kanallardan izlediklerini ve Türkiye'de kaos olduğunu zannettiklerini belirterek, bunun sıradan bir protesto olduğunu anladıklarında Türkiye'ye geldiklerini söyledi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, dünyada egemen güçlerin dezenformasyonu çok iyi yaptığını, yeryüzünde adaletin ve doğruluğun hâkim olması için hep birlikte çalışmak gerektiğini söyledi.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehirlerarası işbirliğine açık durumda olduklarını, kardeş şehir, ortaklık ve iyi niyet anlaşmaları yaparak ülkeler arasındaki ilişkilerin güçlenmesine katkıda bulunabileceklerini vurguladı.


Türkiye'de ve Konya'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu vurgulayan Güney Afrika Free State Eyaleti Hükümet Başkanı Es Magashule, konuşmasında Gezi Parkı olaylarına değindi.


Türkiye'ye gelmeden önce Gezi Parkı olaylarını bazı uluslararası kanallardan izlediklerini ve Türkiye'de kaos olduğunu zannettiklerini vurgulayan Magashule, "Bu nedenle gelmekte tereddüt ettik. Daha sonra bunun sıradan bir protesto olduğunu anladığımızda kararımızı verdik ve buraya geldik" dedi.


Adalet ve doğruluk için çalışmalıyız
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, Türkiye'nin güçlenmesini hazmedemeyenler olduğunu belirterek, "Dünyada egemen güçler dezenformasyonu çok iyi yapıyor. Yeryüzünde adaletin ve doğruluğun hâkim olması için hep birlikte çalışmalıyız" diye konuştu.


Ziyaretin sonunda Başkan Akyürek misafirlerine çini sikke ve Mesnevi'nin İngilizce baskısını hediye ederken; Magashule de Başkan Akyürek'e tablo hediye etti. (İlyas Yavuz-İLKHA)