BİNGÖL - Bingöl Belediyesi, Kanalizasyon, Yağmursuyu ve İçmesuyu Şebekeleri ihalelerinden sonra şehrin üstyapı ihalesini de 38 milyon 278 bin 604,5 TL+KDV bedel ile (yüzde 33 tenzilatla) Karyol İnş.-Siba İnş.-Şiras İnş. ortak girişimi kazandı.

 

İhale edilen Bingöl merkez üstyapı yapım ihalesinin sözleşmesi Bingöl Belediyesi ile Karyol İnş.-Siba İnş.-Şiras İnş. ortak girişimi arasında imzalandı.

 

Sözleşme sonu yazılı açıklama yapan Bingöl belediye Başkanı Serdar Atalay, "Şehrimizin üstyapı yapım işi Bingöl'ün tümünü kapsayacak şekilde projelendirildi. Üstyapı yapım işi sözleşme imzasından sonra 210 takvim gününde teslim edilecek. Bingöl halkının en çok özlemi olarak dile getirilen konularından biri olan şehrin üstyapı ihalesinde; komisyona yapılan itirazlar değerlendirildi. İhale komisyonu tarafından yapılan çalışmalar neticesinde itirazlar kabul edildi. Yaklaşık maliyetin 56.796.295,24 TL+KDV olduğu üstyapı ihalesinde, 38.278.604,50 TL+KDV bedel ile (yüzde 33 tenzilatla) Karyol İnş.-Siba İnş.-Şiras İnş. Ortak Girişimi kazandı. Bingöl'ün büyük bir problemi de böylelikle sorun olmaktan çıkacak. Böylesine devasa bir projeyi daha hayata geçirmemizi nasip ettiği için öncelikle Cenab-ı Hakk'a şükrediyoruz" dedi.

 

Atalay, "Proje kapsamında şehrin ana güzergah yolları BSK(Bitümlü Sıcak Karışım) asfalt ile kaplanacak. Mahallelerimizdeki yol ve kaldırımlar kilitli parke taşı ile döşenecek. Şehir merkezindeki ana kaldırımlar bazalt kaplama plaklarla döşenecek. Nüfusun yoğun olduğu kaldırımlarda görme engelliler için iz yolu yapılacak. Ayrıca bütün yol güzergahlarında yağmursuyu olukları döşenecek. Dar ve ara sokaklarda yollar arnavut taşı ile kaplanacak. Şehir merkezinde aydınlatma direkleri komple yenilenecek. Genç Caddesi'nde LED ışıklandırma sistemi yapılarak şehir merkezine yeni bir canlılık kazandırılacak. 6 kavşakta görme engelliler için uyarılı yeni trafik sinyalizasyon sistemi kurulacak. Elazığ-Bingöl-Muş Karayolu'nda kurulan üst geçitlere engellilerin rahat kullanımı için 6 tane panoramik asansör yapılacak ve üst geçitler ışıklandırılacak. Ayrıca kaldırımların geniş olduğu yerlerde vatandaşların dinlenmesi için oturma bankları kurulacak. Bankların yanına yeni çöp kutuları monte edilerek vatandaşların kullanımına sunulacak. Üstyapı yapımı işinde; mimari, peyzaj ve kent mobilyaları anlamında gerekli her türlü çalışma yapılacak. Şehrin tümünü engellilere uygun hale getireceğiz. Yol ve kaldırımlarımızı engellilerin rahatlıkla kullanacağı şekilde tanzim edeceğiz ve Bingöl engelsiz bir şehir olacak. Üstyapının tümünü bir defada yapacağız. 'Engelsiz Şehir' için mimari anlamda rampa ve asansör şartı koşuyoruz. Bingöl çok sayıda engelli vatandaşımızın yaşadığı bir şehir olarak bu engelini de aşmış olacak" diye konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)