İSTANBUL- İstanbul`un en kalabalık bölgelerinin başında gelen İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı çevresinde bulunan vatandaşlar, cami yetersizliğinden dolayı ibadetlerini layıkıyla yerine getiremiyor.
 
Taksim`de bulunan Hüseyin Ağa Camii`nin uzun süredir restorasyon nedeniyle kapalı olmasından dolayı vatandaşlar, namazlarını İstiklal Caddesi`ndeki küçük mescitte kılmak zorunda kalıyor.
 
Hüseyin Ağa Camii, AVM inşaatı sırasında tahrip edilmiş ve restorasyona alınmıştı. 3 yıldır restorasyonda olan caminin parasızlık gerekçesiyle durdurulmasından sonra, Taksim`de bulunan vatandaşların ibadetlerini yerine getirme noktasında büyük sıkıntılar yaşamasına neden oluyor.
 
Vatandaşlar İş Merkezi`nin altını Mescit yaptılar
Özellikle Cuma günleri büyük sıkıntılar yaşayan vatandaşlar, Caminin karşı sokağındaki İdris Bey İş Merkezi`nin alt katını mescide çevirip namazlarını orada kılmaya çalışıyor. Yapılan Mescidin de küçük olması, tuvalet ve lavabo sayısının yetersizliği nedeniyle esnaf ve vatandaşın ihtiyacına cevap veremiyor.
 
Cemaat sokağa taşıyor
Cuma namazını kılmak isteyenler her hafta olduğu gibi bu hafta da mescide sığmayınca, namazı sokakta rayların üzerinde kılmak zorunda kaldı. Özellikle İstiklal Caddesi esnafı ve o saatlerde bölgede bulunan vatandaşlar, Cuma namazı kılmakta büyük sıkıntı yaşıyor.
 
Taksim`de ihtiyacı karşılayacak Camii istiyoruz
Özellikle kış aylarında çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını anlatan vatandaşlar, yağmur ve kar altında namaz kılmak zorunda kaldıklarını söylediler. Yaşanan sıkıntılardan yakınan vatandaşlar yetkililerin bir an önce Taksim`e ihtiyacı karşılayacak büyük bir camii yapılmasını istiyor.
(Erkan Yavuz -Muhammed Durmaz / İLKHA)