İSTANBUL - Cuma namazı çıkışı Fatih Cami avlusunda Suriye`de hayatını kaybeden Özbek komutan Bahtiyar Mirzabey ve çatışma ve bombardıman sonucu hayatını kaybeden Suriyeliler için bir program düzenlendi.
 
Tevhid ve Özgür Suriye bayraklarının yanı sıra Suriye`de yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının taşındığı eylemde, "Suriye`de Şehit Düşen Özbek Komutan Bahtiyar Mirzabey Ümmetin İftiharıdır!", "Yaşasın Suriye Direnişimiz!", "Katil Rusya Suriye`den Defol!", "Esed`in Hamisi Kafkasyalı Müslümanların Katili Rusya, İslam Dünyasından Elini Çek!", "Esed`i ve İşbirlikçilerini Lanetliyoruz!" yazılı pankartlar açıldı.
 
Etkinlikte kısa bir konuşma yapan İmkan-Der Başkanı Murat Özer, Özbekistan, Çeçenistan, Türkiye, Mısır, Dağıstan, Libya, Afganistan ve İslam coğrafyasının her yanından ve Batılı ülkelerden Müslümanların Suriye`deki mücadeleye verdiğini belirterek, Suriye`de ümmetin savaştığını ifade etti.
 
Bahtiyar Mirzabey`i çok iyi tanıdığını belirten Özer, Bahtiyar`ın Özbek diktatör Kerimov`a karşı mücadelesinden bahsetti.
 
Bu mücadele sonucunda Özbekistan`dan hicret etmek zorunda kalan Bahtiyar`ın, maddi imkânlarına rağmen lüks bir hayatı değil, yine cihadı seçtiğini aktardı. Özer, Mirzabey`le ilgili sözlerini şöyle sonlandırdı: "Onun hayatı hepimiz için imrenilecek bir hayattı. Hicret, esaret, cihatla geçen ömrünü şehadetle taçlandırdı." dedi.
 
Etkinlik Selim Atasoy`un kıldırdığı gıyabi cenaze namazının ardından Kenan Alpay`ın yaptığı dua ile sona erdi. (Cihat Yavuz-Muhammed Durmaz-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 NOT: DEĞERLİ TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ DURUYU! 

BU MAKALEYE YORUM ALINMAYACAKTIR ANLAYIŞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ...