VAN - Geçtiğimiz günlerde Van'ın Erciş ilçesinde geçirdiği trafik kazasından sonra beyin ölümü gerçekleşen ve organları bağışlanan Şüheyda Demir'in babası Metin Demir, tek isteğinin kızının organlarının bağışlandığı hastalarla tanışmak olduğunu belirtti.

 

Baba Metin Demir'i ziyaret eden İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarından oluşan bir heyet aileye duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

 

Ziyarette trafik kazasında hayatını kaybeden Şüheyda Demir'in babası Metin Demir, Tek isteğinin kızının organlarının nakledildiği hastalarla tanışmak olduğunu belirterek, "Ben bir evladımı kaybettim. İnşallah birkaç kişiyi hayata döndürerek sevindirdik" dedi.

 

3. sınıf öğrencisi geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti

Baba Metin Demir, Erciş'te okuyan kızının ilkokul 3. sınıf öğrencisi olduğunu ve yaklaşık bir hafta önce okuldan çıkarken bir aracın çarpması sonucu yaralandığını hatırlatarak, "Kızımı Erciş Devlet Hastanesi'ne kaldırdık. Yapılan ilk tedavinin ardından Van'da özel bir hastaneye kaldırdık. Ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı" ifadelerini kullandı.

 

İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Dr. Şebnem Kartal, genç kızın babasının örnek bir davranış sergilediğini vurgulayarak "Ailenizin almış olduğu bu karar ile pek çok kişi İnşallah kızımız Şüheyda Demir'in organlarıyla hayat bulacak. Sağlıklarına kavuşacaklar" dedi.

 

İl Sağlık Müdürlüğü adına duyarlı aileye teşekkür eden Kartal, ailenin örnek bir karar verdiğini aktardı. (Murat Dalgın-İLKHA)