İSTANBUL - İstanbul trafiğini rahatlatmak amacıyla yapılan ve 16 Haziran`da açılışı yapılan Kirazlı-Başakşehir - Olimpiyatköy metro hattı faaliyete geçti. Bu güzergahta oturan halk, yeni açılan metro hattından oldukça memnun. Ancak yeni kurulan metro hattından faydalanmak isteyen bir başka bölge daha var. Yaklaşık 20 bin konutun bulunduğu ve uydukent olarak tabir edilen Kayaşehir sakinleri, yeni kurulan metro hattından dolaylı olarak da faydalanamıyor. Metronun Olimpiyatköy durağına gelmesi halinde aktarmalı da olsa faydalanabileceklerini belirten Kayaşehirliler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin vereceği müjdeli haberi bekliyor.
Açılan yeni metro hattı Aksaray - Ziyagökalp mah. arası gidip gelecek. Maç ve organizasyonların olması halinde ise metro Olimpiyat stadına kadar gidebilecek.

Ulaşım A.Ş.: Metro Olimpiyat`a sadece maç olması halinde gidecek
Kısa bir süre önce açılışı yapılan Kirazlı-Başakşehir -Olimpiyatköymetro hattı bir çok İstanbullu için trafiği çok rahatlatmasına rağmen metronun Olimpiyat durağının sadece Olimpiyat stadında maç ve programların yapılacağı gün kullanılması Kayaşehir sakinlerini üzdü. Konuyla ilgili görüştüğümüz İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş yetkilileri, yoğunluğun olmamasından dolayı Olimpiyat durağının, Olimpiyat stadında yapılacak maç ve özel programlar haricinde kullanılmayacağını söylediler.

Konu ile ilgili şikayetlerini dile getiren Kayaşehir sakinleri metronun Olimpiyat durağına gitmemesinden dolayı bu hattı kullanamadıklarını dile getirdi. Kayaşehir sakinleri `metronun Olimpiyat durağının süratle faaliyetle geçmesini istiyoruz` açıklamasında bulundular.

Kayaşehir sakinleri belediyeden müjdeli haberi bekliyor
Metronun Olimpiyatköy durağına gitmesi durumunda İETT otobüsleri ile aktarma yapabileceklerini söyleyen Kayaşehir sakinleri, akşam ve sabah vakitleri trafik yoğun olduğundan ve otobüslerin çok dolu olmasından dolayı hem çok sıkıntı çekiyoruz hem de zaman kaybediyoruz. Ancak Olimpiyat metro durağı açıldığı takdirde oradan otobüsle beş dakikada trafik derdi olmadan Kayaşehir`e varabileceklerini söylediler.

Yetkililerin bu konuda duyarlı olmasını beklediklerini söyleyen Kayaşehir sakinlerinden Saim Yüksek, "Zaten durak hazır, sadece metro bir durak fazla gidecek. Belediye ile görüştüğümüz vakit yoğunluk olmadığından dolayı metronun Olimpiyat durağına gönderilmediğini söylüyorlar, ancak vatandaşları bu konuda teşvik etseler inanıyoruz ki yoğunluk olacak" dedi. Kayaşehir de on binlerce insanın yaşadığını söyleyen Yüksek "Bu insanlar da evlerine erken ve rahat bir şekilde gitmek istiyor. Bu yüzden yetkililerden acilen bu talebimize olumlu bir yanıt vermesini bekliyoruz" diye konuştu.

Metronun açılmasına çok sevindiklerini ancak bizim derdimize derman olmadığını öğrenince çok üzüldüklerini belirten Kayaşehir`in bir diğer sakini Mürza Bugün ise "Biz Kayaşehir sakinleri olarak bu projenin bitmesiyle bizim de trafik sorunumuzun biteceğini ve biz de aktarmalı bile olsa rahat bir şekilde yolculuk yapacağımızı zannettik" dedi.
Hazır olan bir durağın kullanıma açılmasının yetkililer için zor olmayacağını düşündüklerini söyleyen Bugün, bu yüzden yetkililerden Olimpiyat durağının açılmasını ve aktarma yapmak için ek otobüs seferleri konması gerektiğini belirtti. Hatta yeni metronun Kayaşehir`e de uzatılması gerektiğine dikkat çeken Bugün, "Biz de metro istiyoruz. Olimpiyat ile Kayaşehir arası ortalama bir-iki kilometre. Metronun bir-iki kilometre uzatılması Belediye için zor olmaz herhalde" şeklinde konuştu.
(Selman Talayhan - İLKHA)