Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu`nda 61. Hükümet`in programı üzerindeki görüşmelerde yöneltilen eleştirileri yanıtlarken, 10 ay hapis cezası almasına neden olan şiiri okudu.

Erdoğan, hükümet programı üzerindeki görüşmelerde yapılan eleştirileri cevapladı.

Konu, ceza yediği ve 10 ay hapis yatmasına neden olan şiir meselesine gelince de aynı şiiri bir kez daha okudu..

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

``Benim şahsımla alakalı konuda, şu andaki yargılananlarla beni aynı kefeye koyma yanlışına, bedbahtlığına düşüyorsunuz.

Ben neden dolayı 10 ay yedim? Ziya Gökalp`in şu şiiri ve onun arkasındaki şu ifadelerimden dolayı. Bunu burada tekrar okuyorum: `Minareler süngü, kubbeler miğfer; camiler kışlamız, müminler asker.` Bu şiir... `Bir şey beni sindiremez; Gökler, yerler açılsa, üzerimize tufanlar, yanardağlar saçılsa; Biz oyuz ki; imanıyla övündüğümüz ecdadımız, titretici şeylere hiçbir gün diz çökmemiş; zaferlerin tapusu, Anadolu`nun tapusu, Malazgirt`ten ta Çanakkale`ye imanın geçilmez kalesine kadar ecdadımızı zaferden zafere koşturan bu birliktir, bu beraberliktir.` Ben, bu ifadelerden dolayı 10 yıl yedim.``

Erdoğan, ``Fakat sizin savunduğunuz arkadaşlarınız acaba neden dolayı şu anda sanık durumundalar. Yargıya da müdahale etmeyin`` dedi.