ŞIRNAK- Silopi Atatürk İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Fetiye Özer tüm soruları doğru yanıtlayan 921 kişi arasında yer alarak Şırnak`ta bir ilki gerçekleştirdi.

 

Bütün soruları doğru bir şekilde yanıtladığını ifade eden 8. sınıf öğrencisi Fetiye özer başarısını öğretmenlerine ve çok çalışmasına bağladığını söyledi. Özer, Okulda ve Dershanede hiçbir dersimi kaçırmıyordum. Düzenli olarak gidiyordum Öğretmenlerinde bu konuda çok büyük destek oldular. İleride en büyük hayalim ise çocuk doktoru olmaktır." diye konuştu.

 

Şırnak`ta bir ilk gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu belirten Fetiye Özer Bahçeşehir Fen ve Teknoloji lisesine gitmek istediğini söyledi. Şırnaklı öğrenciler seslenen Fetiye Özer çalışan herkesin şampiyon olabileceğini ifade etti.

Öğrencinin babası Tahir Özer ise, çocuğunun başarısından dolayı oldukça mutlu ve gururlu olduğunu söyledi. Özer Fetiye`yi dershaneye gönderecek kadar imkanı olmadığını ancak dershanenin Fetiye`yi ücretsiz bir şekilde ders verdiğini söyledi. Baba Özer, ayrıca Uğur dershanesi yetkililerine çok teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Fetiye`nin annesi Zeynep Özer ise Kürtçe yaptığı konuşmasında çocuğunun Türkiye birincisi olduğu için çok mutlu ve gururlu olduğunu söyledi. (Emcet Yalçın-İLKHA)