MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 61. Hükümet programının milletin asıl sorunlarını omurgasından kavrayacak ve meseleleri çözecek siyasi ferasetten fazlasıyla uzak olduğunu söyledi.

Bahçeli, TBMM Genel Kurulu`nda yaptığı konuşmada, TBMM`nin millet iradesinin somutlaştığı ve temsilcileri eliyle anlam kazandığı kutlu bir mekan olduğunu ifade etti.

Bu tarihi ve kutsal emanetin değerini küçültecek, itibarını düşürecek ve sahip olduğu derin manayı incitecek her türlü tartışma ve çekişmeden uzak tutulması gerektiğini belirten Bahçeli, ``TBMM düşman silahlarının tasallutu altında dahi aciz ve yetersiz olmamıştır. Her ne sebeple olursa olsun boykot ve protesto gibi sonuçsuz eylemlere de muhatap kalmamış ve karşılaşmamıştır. Ne var ki 12 Haziran seçimlerinin ardında gerçekleşen milletvekili yemin merasimindeki boykot ve protesto girişimleri maalesef gazi meclisin manevi şahsiyetini ihlal ve rencide etmiştir`` dedi.

İktidar partisinin gerilimi tırmandırıcı yaklaşımının, ana muhalefet partisinin inatçı tavrının yaklaşık iki haftadır ülke gündemini meşgul ettiğini belirten Bahçeli, bu görüntünün çözüm kulvarına girmesinin herkes açısından sevindirici olduğunu ifade etti.

Tutuklu milletvekillerinin demokrasi ahlakı gereği mecliste bulunan herkesin meselesi olması gerektiğini söyleyen Bahçeli, ``Hukuk sisteminde adalet herkesin yararına işlemeli ve toplumun temel çıkarlarını dikkate almalıdır`` diye konuştu.

Devlet Bahçeli, çözüm odaklı pozisyon almanın meclisin güvenilirliğini muhafaza etmek açısından önemli bir adım olacağını belirtti.

AK Parti`nin aldığı oy oranıyla sorunların çözümünde önünde engel kalmadığını ifade eden Bahçeli, son yemin ve boykot krizinde MHP`nin ``kilit açıcı ve demokrasiyi sahiplenici tavrının en az 367 garabetinin aşılması kadar değerli ve kıymetli`` olduğunu kaydetti.

``Düşünün, partimiz de cezaevinde tutulan milletvekilin bahane ederek yemin etmekten imtina etseydi meclisin ve siyasetin hali acaba nasıl olurdu?`` sorusunu yönelten Bahçeli, ``MHP`nin olmadığı bir meclis yapısında siyaset ve demokrasi krizinin nerelere ulaşacağıyla ilgili içinizde bir fikir yürüteniniz var mıdır? Fırsattan istifade ederek `muhalefet gelmese de meclis çalışır` demek aslında batırılmış Baas`cı zihniyetin yansımasından başka bir şey değildir`` diye konuştu.