Mevlit Kandili'nin faziletleri hakkında konuşan Mersin İl Müftüsü Aydın Yığman, Kandilde Peygamberimizin sünnetinin ihya edilmesi ve nasıl idrak edilmesi gerektiğini konusunda bilgilendirmede bulundu.

Mevlit Kandili'nin Hazreti Peygamber'in veladeti nedeniyle kutlandığını anımsatan Yığman, "Peygamber Aleyhisselatu Vesselam Efendimizin doğumunu ifade eder. Allah Resulü Sallallahu Aleyhi Vesellem Efendimiz miladi 571 yılında dünyaya geliyor ve biz yıllardan beri Peygamberimizin doğum gününü her kandil gecesi ile beraber ihya ederiz. Peygamberimizi unutmadığımızı, onu sevdiğimizi, ona muhabbet beslediğimizi, onun sünnetini ihya edeceğimizi ortaya koymak için her kandil gecesinde programlar yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

"İnsanların en şereflisi de Hazreti Muhammed Mustafa'dır"

Mevlit Kandili Peygamber Aleyhisselatu Vesselam'ın sünnetinin ihya edilmesi olduğunu dile getiren Yığman, "Varlık âleminin en değerli insanıdır. İnsanların en şereflisi de Hazreti Muhammed Mustafa'dır." şeklinde konuştu.

Mersin İl Müftüsü Aydın Yığman

Yığman, "Dolayısıyla Peygamberimiz, bir hadis-i şerifinde; 'Kim benim sünnetimi ihya ederse beni sevmiş olur. Beni seven de cennette benimle beraber olur.' diye buyuruyor. Dolayısıyla Peygamber Aleyhisselatu Vesselam'ı sevmek, O'nun sünnetini ihya etmek, yaşatmak, ahirette onunla beraber olmak anlamına geliyor. Bizler peygamberlerimizin birer davetçi olduğunu biliyoruz. Peygamberlerimizin yolunda olduğumuzu Mevlit Kandili'nde ve diğer zamanlarda ortaya koymaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yığman, Mevlit Kandili'nin nasıl ihya edilmesi gerektiği konusunda ise, "Kandillere özel, belli başlı ibadetler yoktur. İnsanlar tarafından söylenen belli başlı sözler ise hurafedir. Kandillerde kitabımızı okumak, varsa kaza namazlarımızı kılmak, Allah için bir araya gelip dua etmek… bunlar yapılabilecek en güzel ibadetlerdir." diye belirtti. (İLKHA)