Smash ismindeki sistemi üreten Smart Shooter şirketi, ses bombası ve plastik uçlu mermiyle donatılan silahların yapay zeka aracılığıyla otomatik olarak hedef alıp daha isabetli atışlar yapabildiğini iddia ediyor. Gelişkin görüntü işleme teknolojisi, hedefleri takip edip nasıl hareket edeceklerini de öngörebiliyor.

Bu yapay zeka sisteminin herhangi bir tüfeğe takılabileceği ve nasıl kullanılacağının dakikalar içinde öğrenilebileceği de şirketin internet sitesinde belirtiliyor.

İşgal  ordusu, bu sistemle donatılmış makineli tüfeğin Batı Şeria'nın El Halil şehrindeki bir kontrol noktasında, pilot uygulama kapsamında plastik uçlu mermiler takılarak yerleştirildiğini açıkladı.

El Halil'de yaşayan Filistinli insan hakları savunucusu İssa Amro şu ifadeleri kullandı:

"Bu sistem, yoğun nüfusun olduğu bir bölgenin merkezine yerleştirildi ve oradan yüzlerce kişi geçiyor. Bu teknolojinin herhangi bir hatası çok fazla kişiyi etkiler. Bunu, kontrolün insandan teknolojiye geçmesinin bir parçası olarak görüyorum. Biz Filistinliler, İsrail ordusunun yapacağı hiçbir şeyden sorumlu tutulmayacak yüksek teknoloji endüstrisinin deney ve eğitim nesneleri olduk."