BİNGÖL- İstanbul`da faaliyet gösteren Bingöl Kültür ve Dayanışma Vakfı (BİNDAV) tarafından Sevgi Köprüsü-2011 projesi kapsamında Bingöl`e gelen üniversite öğrencileri, yaptıkları gezi kapsamında bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler.
BİNDAV tarafından 2008 yılında başlatılan `Sevgi Köprüsü` projesi bu yıl da devam ediyor. Platform üyeleri, amaçlarının bölgenin nabzını yerine tutmak olarak açıklıyor. Bu kapsamda Bingöl`e gelen öğrenciler, bir dizi gezi ve inceleme fırsatı buldu.
Bingöl Belediyesi`nin geziye katlan öğrenciler için verdiği yemeğe; Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl eski Milletvekili Yusuf Coşkun, Bingöl İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demir ve `Sevgi Köprüsü` projesi kapsamında Bingöl`e gelen 40 öğrenci katıldı.
Bingöl`de öğrencileri ağırlamaktan mutlu olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Serdar Atalay, `Sevgi Köprüsü` projesinin organizasyonunu sağladıkları için Bingöl Kültür ve Dayanışma Vakfı (BİNDAV) Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederek, "Gönülleri birleştirme adına güzel şeyler yapıldığı kanaatindeyim. BİNDAV tarafından organize edilen bu geleneğin sürekli bir hale gelmesini temenni ediyorum" dedi.
Sevgi Köprüsü Projesinin çok güzel bir organizasyon olduğunu dile getiren Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz ise, "Organizasyonu gerçekleştirenlere çok çok teşekkür ediyorum. Sevgi Köprüsü Projesi inşallah gelenek haline gelir. Hep şundan şikayet ediyoruz. Medyada bu bölgenin imajı ile gerçek durumu arasında ciddi bir farklılık var. Ama bunu böyle lafla anlatarak anlaşılır kılmak mümkün değil. Gerçeğe elimizle dokununca gerçeğin ne olduğunu anlayabiliyoruz. Sizlerin de kendi şehirlerinizde ve bölgelerinizde bu gördüklerinizi anlatmanız bana göre en önemli girişim olacak. Bu bölge ile ilgili imajın değişmesi için, bu bölgenin gerçek ve ne fazla ne de eksik olduğu gibi tanıtılması açısından sizin bilgi ve tecrübeleriniz çok önemli" diye konuştu.
Sosyal Destek Projesi (SODES) programı kapsamında doğu- batı arasında köprü oluşturmak için projeler yapıldığını hatırlatan Bakan Yılmaz, "Farklı ve ortak noktalarımızı aynı anda söylememiz lazım. Ortak birçok değerimiz var. Diğer taraftan dili, dini, mezhebi olarak farklılıklarımız var. Farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak görüyoruz. Önemli olan ortaklıklarımızı, tercihlerimizi evrensel vatandaşlıkla birleştirmektir" şeklinde konuştu.
Platform üyeleri 7 günlük gezi programında Şanlıurfa, Mardin, Batman (Hasankeyf), Bitlis, Van ve Bingöl`ü yakından tanıma fırsatı buldu.
Ali Yıldırım - İLKHA