MANİSA - Fakülte öğrencilerinin hazırladığı resim sergisinin açılışı ve serginin gezilmesi ile başlayan mezuniyet töreninde İİBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ökmen yaptığı konuşmada, "Bizler mezunlarımızı fakültemizden bir kopuşa değil, toplumumuzla aramızda köprüler kurmaya, bundan sonraki yaşamlarında da Celal Bayar Üniversitesi'nin prestijini temsil edecek bayrak taşıyıcıları olmaya uğurluyoruz" dedi.

 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin, ulusal ve uluslararası akademik standartlarda yükseköğretim hizmeti sunmayı amaçladığını ifade eden Ökmen, "Bu bağlamda ekonominin, yönetimin ve işletmeciliğin temel değerlerini vermeyi amaç edinen fakültemiz, küresel düşünüp yerel kalabilen, sorgulayıcı, rekabetçi, birlikte çalışma ruhuna sahip, toplum ve onun değerleriyle barışık, teknolojiyi takip eden, teorik ve pratik uygulama becerileriyle donatılmış öğrenciler yetiştirmeyi ilke edinmiştir" şeklinde konuştu.

 

Önümüzdeki eğitim-öğretim döneminden itibaren 3. ve 4. sınıflar için seçmeli ders sistemine geçtiklerini belirten Ökmen, "Yine Çift Anadal uygulamasına bu yıl geçtik ve fakültemizin bir bölümünde okuyan öğrencimiz belli fark derslerini vererek diğer bölümden de mezun olma şansını elde etmiş oldu. İşletme, İktisat, Maliye ve Kamu Yönetimi Bölümlerine ek olarak önümüzdeki eğitim öğretim döneminde Ekonometri, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile Çalışma Ekonomisi bölümlerine öğrenci alarak eğitime başlayacağımız müjdesini buradan duyurmak istiyorum" diye konuştu. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)