Devlet Bahçeli , partisinin belediye başkanı aday tanıtım toplantısında konuştu. Gündeminde AK Parti `nin Sincan Mitinginde açılan 3 hilalli bayrak vardı. Başbaşkan Erdoğan`ı suçladı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli: "Başbakan Erdoğan`ın konuştuğu platformun hemen yanı başında üç hilalli ve bozkurtlu bayrakların sallanması daha önceden kurgulanan iğrenç bir tezgahtır. `MHP`li kardeşlerime teşekkür ediyorum` inşallah birlikte bu yolda yürüyeceğiz` diyerek komplo mucidi olduğunu göstermiştir."
 

Bahçeli "3 hilalin açılmasını eğer başbakan Erdoğan planlamadıysa" deyip suikast ihtimalini dillendirdi.

Bahçeli: "Eğer böyle değilse, 25 kuruşu 25 metreden vuracak şahısların yanına kadar sokulabileceğini ve çok ciddi bir tehlikeye maruz kalacağını iyi görmelidir."

Başbakan Erdoğan`ın koruma kalkanında zaaf kuşkusunu dile getiren Bahçeli, "Hayati risk var." dedi.

MHP Lideri: "Mitinginde 25 metrelik güvenlik çemberinin içine kadar 30-40 kişinin bir siyasi partinin pankartıyla oraya gelebilmesi Başbakan`ın hayati riskidir."

Bahçeli sokak olaylarını da değerlendirdi. Bir kez daha sokakları değil sandığı işaret etti.

Devlet Bahçeli: "Başbakan Erdoğan`ı koltuğundan edecek sokakların gelip geçici rüzgarı değil, sandığın fırtınası, sandığın kasırgasıdır. Türkiye normalleşmeli ve soğukkanlı hale gelmelidir. Uyarmalıyım ki herhangi bir sosyolojik ve siyasi bir kaostan herkes zararlı çıkacaktır."