VAN- İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü`nden yapılan yazılı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi müracaatlarının 1 Haziran 2013 tarih ve 28664 sayılı Resmi Gazete`de yayınlanan 2013/28 no`lu Uygulama Tebliği ile başladığı bildirildi.

 

Başvuracak gerçek ve tüzel kişiler ile Sulama Kooperatifleri ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri`nin bu desteklemelerden faydalanacağı vurgulanan açıklamanın devamında şu bilgilere yer verildi.

 

"Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas mal alım tutarının %50`sine hibe yoluyla destek verilir.

 

Referans fiyatlar içinde kalmak şartıyla, hibeye esas mal alım tutarı gerçek kişiler için 100 bin TL, tüzel kişiler için 200 bin TL`yi geçemez. Mal alım başvurularının 30.07.2013 tarihine kadar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne teslim edilmesi gerekir"

 

İşte destekleme yapılacak sulama sistemleri…

a) Tarla içi damla sulama sistemi kurulması,

b) Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması,

c) Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması,

ç) Lineer sistem yağmurlama sulama makinesi alınması,

d) Center pivot sistem yağmurlama makinesi alınması,

e) Tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması,

f) Güneş enerjili sulama sistemleri kurulması (Murat Dalgın-İLKHA)