DİYARBAKIR - Fen Fakültesi öğrencilerini yönelik "Girişimcilik, Kozmetik Üretimi Ve Yönetimi" konulu eğitim, Dicle Üniversitesi Fen Fakültesinde Doç. Dr. Fırat Aydın tarafından düzenlendi.

 

Dr. Fırat Aydın yaptığı konuşmada, "Kozmetik, insanlığın tarihi kadar eski bir kavramdır. İnsanların yaşlanmak istemeyişi, ölmek istemeyişine yönelik arayışları sonucu ulaştıkları yollardan biridir. İlkçağlarda toplumsal bir üstünlük olarak kullanılırdı" diye konuştu.

 

Eğitim Kimyagerler Derneği başkan yardımcısı ve aynı zamanda Laber Kimya sahibi kimyager Levent Kahraman tarafından verilen eğitimde, kursiyerlere kozmetik hakkında geniş bilgiler verildi.

 

Öğrencilere ilk gün kozmetik ve temizlik malzemelerinin üretimi ve maliyeti hakkında teorik bilgiler veren Kahraman,Türkiye'de kozmetik sektöründe ağırlıklı olarak kimyagerlerin çalışmakta olduğunu, ayrıca eczacı, kimya mühendisi ve biyolog/mikrobiyolog mesleklerine sahip kişilerinde sektörde çalışabildiğini sözlerine ekledi.

 

İkinci gün ise Kimya laboratuarın da katılımcılar ilk gün öğrendiklerini pratik olarak uyguladılar. Daha sonra başarılı olan öğrencilere tüm dünyada geçerli olan sertifikaları verildi. (Hüseyin Asana - İLKHA)