BİTLİS - Bitlis Belediyesi tarafından bu yıl 5'incsi düzenlenen Geleneksel Sünnet Şöleni Bitlis Lisesi bahçesinde yapıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan şölen, Kürtçe ve Türkçe seslendirilen yöresel şarkılar ve ilahilerle devam etti.


Programda bir konuşma yapan AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Sosyal Belediyeciliğin önemine vurgu yaparak şunları belirtti, "Belediye başkanımız 5 yıldır geleneksel hale getirdiği sünnet şölenlerinde bizleri buluşturuyor. Gerek sünnet şölenleri gerek toplu nikâh, gerekse de Ramazan etkinliklerinde çok güzel bir kaynaşma oluyor. Sosyal Belediyecilik konusunda Büyükşehirlerde sık sık yapılan etkinlikler ne yazık ki Bitlis'te pek yapılamıyordu. Ama Allah Bitlis Belediye Başkanımızdan razı olsun. Rabbim hepimize bu çocuklarımızın mürüvvetlerini görmeyi nasip etsin. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Katkı sağlayan iş adamlarımıza da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum."


Bu etkinliğin her geçen yıl daha artığına dikkat çeken AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz ise, "Bu etkinlik her geçen yıl daha da artıyor. Daha da çoğalıyor. Ve çocuklarımız sağlıklı bir şekilde Peygamber Efendimizin sünnet merasimleri yapılıyor. Çocuklarımız bizim göz bebeğimiz, geleceğimiz. Çocuklarımızın geleceği için hep beraber elimizden geleni yapıyoruz ve bu bizim sorumluluğumuz. Bu şekilde sayın belediye başkanımız da çok güzel etkinlikler yapıyor. Yakında Ramazan Etkinlikleri ondan önce yine Nikâh Şölenimiz var. İnşallah yine hep beraber olacağız. Ben başta Belediye Başkanımız olmak üzere ekibine ve buraya gelen misafirlerimize teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.


Sosyal belediyeciliği Bitlis'te hayata geçirdiklerini belirten Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ise, "Göreve geldiğimizde 1. düzenlediğimiz sünnet şöleninde 125 çocuğumuzu sünnet etmiştik. Allah'a şükür bu yıl 5'incisini yaptığımız sünnet şöleninde 333 çocuğumuzu sünnet ettik. Her geçen yıl bu sayımız artıyor. Bu sene sünnet olan çocuklarımıza bisiklet hediyelerimiz var. Vali beyinde çocuklara saat hediyesi var. 1-2 hafta içerisinde dağıtımlarına başlayacağız. İnşallah çocuklarımızın mürüvvetlerini de hep beraber görürüz. Bu da bizim ne kadar doğru bir karar aldığımızı gösteriyor. Bunun dışında geçen sene başlattığımız Toplu Nikâh törenleri var bu sene 2'ncisini düzenliyoruz. Bu sene 64 çiftimizi evlendireceğiz. Bunun yanında sosyal marketimiz var. 400 aile buradan gıda yardımı görüyor. Ramazan Etkinliklerimiz ve İftar çadırlarımız var. Engelli vatandaşlarımıza elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz" diye konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)