HATAY - Saadet Partisi Dörtyol İlçe Teşkilatı, Gezi Parkı olayları ile sağduyu ve aklıselimin hâkim olması için parti görüşlerini belirten bir bildiri dağıttı.


Konu ilgili parti binasında açıklama yapan Saadet Partisi Dörtyol İlçe Başkanı Süleyman Akkaya, ilçede sağduyu ve aklı selimin hakim olması için üzerlerine düşen görevi yerine getirmek için kapı kapı gezerek partilerinin görüşlerini içeren bir reçete ilanını bin 200 kişiye dağıttıklarını söyledi.


"Göstericilerin eylemlerini verdiği 70 milyon maddi zararı tasvip etmiyoruz" diyen Akkaya, "Ana muhalefet partisinin de iktidarı sandıkla değil, yasa dışı yollardan almak adına olaylara benzin dökerek gitmesini doğru bulmadığımızı belirtmek isteriz. Ak Parti iktidarında Gezi Parkı'nda gerçekten ağacı korumak olan göstericilere 'Güç bendedir, dediğimi yaparım' anlayışıyla polisi eylemcilere karşı sert müdahale ettirmesini de yanlış bulduğumuzu belirtiriz. Suriye'de yanan ateş ülkemize düştüğü bir günde aklıselimle hareket etmeliyiz" dedi. (Mehmet Ün - İLKHA)