ELAZIĞ - Diyanet Sen Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Güldemir ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Omurca Palu'ya geldi. Öğlen namazından sonra Septioğlu Camii Taziye Evinde Diyanet Sen Palu Temsilcisi Faruk Bilici ve üyelerle yemekte buluştular.

 

Teşkilat çalışmaları Elazığ'a geldiklerini bu vesileyle hafta sonu yetkili organlarla il toplantısı düzenlediklerini belirten Mehmet Ali Güldemir, "Sonrasında da ilçelerimizde üyelerimiz olan din görevli üyelerimiz ya da başka bir sendikada üye olan kardeşlerimizle bir araya geldik. Bu kardeşlerimizin sorunlarını, problemlerini, özlük haklarını dinlemek için ilçelerimizi dolaşıyoruz. Bu ilçelerimizden bir tanesi de Palu. Palu ilçemizdeki din görevlilerimiz ve sendikamızı anlattık. Sağ olsunlar, ilçe başkanımız Faruk Hoca bu konuda başarılı hizmetleri var onu yerinde görme fırsatımız oldu. Bu vesile ile ilçe başkanımıza hayırlı hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ayrıca siz değerli basın mensubu kardeşimizin misafirperverliği içinde teşekkür ediyoruz" dedi.

 

Mali İşlerden sorumlu Mehmet Ali Omurca aylık mutat toplantı ve teşkilat çalışmaları yaptıklarını, üyelerine sendika bilinci kazandırmak için çalıştıklarını ifade ederek, 2004'ten beri yetkili sendika olduklarını ve bu yıl itibariyle 10. yıl yetkisini aldıklarını söyledi.

 

Omurca, birçok kazanım elde ettiklerini ayrıca taleplerinin devam ettiğini belirttikten sonra kazanım ve taleplerinin neler olduğunu sıraladı.
Omurca sendika olarak taleplerini şöyle sıraladı:

 

- İl ve İlçe Müftülerinin Resmi Nikâh kıyabilmeleri
- Bütün Hastanelerde din görevlilerinin bulunması
- Resmi tatillerinin tamamında mesai ücreti verilmesi
- Ek göstergelerin 3000'e çıkarılması
- Tüm camilerde çift görevlinin bulunması
- Yılda en az bir defa ikramiye verilmesi.
- Köylerde görev yapanlara mahrumiyet tazminatı verilmesi
- Bütün kazanımlardan emeklilerinde faydalanabilmesi.
Konuşmalardan sonra Genel Başkan yardımcıları ilçeden ayrıldılar. (Ebubekir Alkan - İLKHA)